3 tips til en kølig bolig denne sommer

Har denne sommers varme sat dig helt ud af spil derhjemme? Det kan være svært at få noget som helst gjort i den intense varme, og hvis boligen er lige så varm som udenfor, hvis ikke endnu varmere, kan det være svært at finde hvile. Her er tre tips til, hvordan du kan køle din bolig ned.

Hold solen ude

Grunden til, at din bolig bliver så varm denne sommer, er, fordi solens stråler går gennem vinduerne og opvarmer boligen. Så det er lettest at løse problemet ved rødderne ved ganske enkelt at dække vinduerne til for solen. Gardiner eller skodder for vinduerne kan hjælpe en del, men hvis du har meget store vinduespartier, der kan være svære at dække tilstrækkeligt til, og måske ovenikøbet også har sydvendte vinduespartier, kan en bedre løsning være en udvendig solafskærmning. Det smarte ved denne løsning er også, at nogle modeller kan programmeres til at rulle ned, når solen har en bestemt styrke. Så kan du komme hjem fra arbejde til en dejligt kølig bolig, fordi der allerede er rullet ned, inden du kommer ind ad døren!

Udluftning

Hvis det er for sent med afskærmninger, og boligen uundgåeligt er blevet for varm alligevel, kan det være enormt fristende at slå alle vinduerne op for at få luft ind. Problemet her kan dog være, at luften udenfor er varmere end luften indenfor. Så siver den varme luft ind og forværrer problemet i stedet for at køle boligen ned. Vent derfor med at lufte ud til om aftenen og tidligt om morgenen, imens luften er køligere udenfor. Lav gennemtræk og få afkølet boligen i dette tidsrum.

Aircondition og ventilator

I nogle tilfælde kan sommeren være så varm, at kun en aircondition eller ventilator kan redde dig fra varmen. Køb hellere én inden de alle er hapset fra hylderne!