6 forskellige måder du kan bruge løse tæpper i din bolig

Løse tæpper er utrolig in for tiden, og mulighederne med dem er uendeligt mange. Men hvordan får du mest ud af løse tæpper i lige præcis dit hjem, og hvad skal du have øje for når du køber løse tæpper? Få svaret og lad dig inspirere når vi giver 6 forskellige måder du kan bruge løse tæpper i din bolig.

Bind møblerne sammen

En klassisk måde at bruge løse tæpper i hjemmet, er ved at bruge det til at skabe en sammenhæng mellem visse møbler. Tæppet bruges i denne sammenhæng som en markering af et slags rum i rummet og giver dermed en større følelse af sammenhæng.

Dette trick er særligt smart at bruge hvis du har en kombineret opholds- og spisestue. Her kan du typisk putte et tæppe under enten sofabordsområdet eller spisebordsområdet – eller begge. På den måde skaber du et klart skæl mellem de to områder så det ikke opfattes som ét stort virvar.

Overgang fra et rum til et andet

En anden typisk måde at bruge løse tæpper på, er ved at bruge dem som en slags overgang mellem værelser. Dette kan gøres på flere måder. Du kan i visse tilfælde lade tæppet gå fra det ene rum til det andet, hvilket kræver at du farvekoordinerer tæppet så det matcher begge rum.

Lidt lettere er det at lægge tæppet så det kan ses som en forsmag på det næste rum. Kører du med nogle særlige farver kan disse gå igen i tæppet og dermed ligger tæppet og giver en ide om hvad der gemmer sig i næste rum. Dette dur bedst hvis du har en dobbeltstue eller lignende der er forbundet af en stor, bred dør.

Aldrig mere fodkoldt på soveværelset

Danmark er et koldt land om vinteren, og dette kombineret med alt mørket gør det ofte svært at komme op om vinteren. Har du ikke gulvvarme på soveværelset kan særligt dette få dig til at ønske du ikke behøvede at forlade sengen.

Et lækkert, gerne lidt uldent tæppe kan være en kær håndsrækning til at holde lidt på varmen omkring sengen. Læg tæppet så det breder sig på begge sider af sengen og dermed giver fodvarme når du stiger ud. Desuden ser det altid ekstra hyggeligt ud med et fint tæppe ved din seng.

Hygge på hjemme kontoret

Et sted man ikke altid tænker på når man overvejer hvor man skal lægge sit tæppe, er på hjemmekontoret. Dette er dog ofte en god ide, for helt ligesom på soveværelset kan det hurtigt blive fodkoldt på kontoret – særligt hvis du sidder længe og uden sko.

Et tæppe på kontoret kræver dog lidt tankegang. Det skal nemlig helst kunne fungere med din kontorstol. Er det en stol med hjul på, er det klart at for eksempel et lammeskind ikke vil passe, da pelsen vil gå i hjulene. Sørg derfor for at tænke din kontorstol med når du køber tæppe til kontoret.

Ekstra farve

Den næstsidste måde du kan bruge løse tæpper på, er lidt mere generel end de foregående. Mange vælger ofte lidt nedtonede tæpper, måske med flotte mønstre, men så ikke så mange farver. Dette er selvfølgelig fair, men vi vil her gerne slå et slag for at bruge tæpperne til lidt ekstra farve.

Tæpper er nemlig en genial måde at trække farver ind i boligen på – særligt hvis du har et lidt minimalistisk farvevalg i forvejen. Tager du et farverigt tæppe ind i en neddæmpet stue vil det automatisk blive centrum på en lækker og helt organisk måde, og uden at skrige på sig selv.

Tæpper som kunst

Sidste måde at bruge løse tæpper på, er nok også den mest alternative – og så alligevel ikke. De fleste af os tænker automatisk tæpper som gulvtæpper, men sådan behøver det ikke at være, og sådan har det faktisk ikke altid været.

I mange ”tæppelande” som Indien, Tyrkiet og i lande i Mellemøsten ses tæpper ofte som udsmykning der lige så godt kan komme op at hænge. Og har du et flot tæppe i spændende farver og mønstre, er det da oplagt at hænge det op så alle kan se dets skønhed.