Få inspiration til plantegninger til vinkelhuse

Vinkelhuse giver mange forskellige muligheder for plantegninger

Skal I til at opføre et spritnyt vinkelhus? Rumfordelingen i et hus har stor betydning for, hvordan huset opleves, og hvordan det fungerer i det daglige. Måske har du prøvet at være i et hus, som du synes virker markant større, end det er – eller omvendt i et stort hus, som ikke virker særlig veludnyttet. I begge tilfælde kan din oplevelse skyldes planløsningen.

I eksisterende huse er det ikke altid muligt at få den rumfordeling, der er optimal til lige præcis jer. Men når man bygger nyt, er der helt andre muligheder for at skabe nøjagtig den planløsning, som passer perfekt til jeres ønsker og behov.

For nogle har det stor betydning, at børneværelserne er rummelige, og at de ligger i forbindelse med et multirum, hvor børnene kan have deres eget opholdsrum. Andre vil hellere bruge kvadratmeterne på en stor stue med plads til fester og gæster.

Måske har I allerede en ret god idé om, hvordan den optimale planløsning ser ud for jer. Det kan også være, at I er på bar bund. Uanset hvad kan det være en god idé at hente inspiration i plantegninger over forskellige vinkelhuse.

Hvilken form skal jeres vinkelhus have?

Vinkelhuse kan fx være formet som et T eller som et L. Formen har blandt andet betydning for, hvor det er oplagt at lægge terrasser. Ved L-formede vinkelhuse kan I få en dejlig terrasse, der ligger i læ i vinklen mellem de to husdele. Med et T-formet vinkelhus er det oplagt at have en terrasse i hver af de to ”hjørner”.

Indvendigt giver L-formen blandt andet mulighed for at dele huset op i en soveafdeling og en opholdsafdeling. De T-formede vinkelhuse har ofte ikke så meget gangareal, så hvis I er ude efter en løsning, hvor al pladsen bliver udnyttet, er et T-formet vinkelhus måske løsningen for jer.

Se plantegninger hos byggefirma

Hvis du skal bygge et vinkelhus, kan du få inspiration til plantegninger for vinkelhuse hos dinBoli, der er et byggefirma med kontor i Galten. Du kan også få inspiration til plantegninger for andre typer af huse. Blandt andet to-plans huse, længehuse og funkishuse.