Giv dit hjem et rustikt og stilfuldt look

Design og indretningstrends kommer og går. Noget får en renæssance, hvilket for eksempel kan ses i teaktræs møbler, der igen er blevet moderne, mens andre er væk for altid. Der er så også dem der er faste looks og besidder en nærmest tidløs stil. Det rustikke look er en at de stile, der aldrig rigtig er gået helt af mode, specielt ikke i Skandinavien og storbyer som New York og Berlin. Den rustikke stil omfavner det naturlige, det organiske og det varme. I denne artikel får du et par tips til, hvordan du giver dit hjem et rustikt og stilfuldt look.

Bring naturen indenfor 

Et af de vigtigste elementer i den rustikke stil er det naturlige. Den rustikke indretningsstil og rustikt design har naturen som omdrejningspunkt både når det gælder materialer, former og farver. Èn måde at give dit hjem dette naturlige look er med plankeborde, der har en stilrent og strømlinet look, og samtidig fremhæver det organiske med de smukke planker. Plankeborde er også unikke, og ikke to er ens, da årene i og farven på træet varierer fra bord til bord. Du kan også bringe mere af naturen indenfor i, for eksempel, din dekoration. Her kan du samle flotte blomsterbuketter, grene eller drivtømmer, der giver et organisk og stilfuldt udtryk og komplimenterer dit plankebord eller din reol. 

Tænk i varme farver

Et andet tip er at bruge varme og naturlige farver. Hvis du har investeret i et lækkert plankebord, der i forvejen har en smuk naturlig farve, kan du for eksempel bruge dette som omdrejningspunkt og basis for din farvepalet. Tænk i beige, hvide, og brune toner, og hvis du vil bryde dem en smule, så gå efter sort eller grå til for eksempel stole- eller bordben. De varme farver fungerer også specielt godt i tæpper, der gerne må være vævet eller af et naturmateriale, og helst en smule uperfekte. Så du godt på vej med det rustikke look.

Omfavn rodet

Med det organiske look kommer også en smule rod. Et hjem ser ikke organisk og naturligt ud, hvis alt er rent og tilrettelagt, så når du vil indrette dit hjem i den rustikke stil skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt alting har en fast plads eller matcher. Dette understreger, hvordan rustikt design ses som det modsatte af den moderne, minimalistiske indretning stil, da der her bliver lagt vægt på det tunge, uperfekte og hjemlige, hvilket måske er én af grundene til, at stilen aldrig rigtig går af mode.