Glasarbejde er mange forskellige ting

Hvad kan en glarmester hjælpe med? Husk at glas kan bruges til mange forskellige ting, når du skal bygge. Se mere her om de forskellige muligheder.

Hvad kan en glarmester hjælpe med?

Det kan være indramning af et billede, reparation eller udskiftning af din bilrude, en flot bruseniche, et smart, moderne spejl til dit badeværelse eller endda en flot glasvæg. Det er en glarmester, som tager sig af den slags glasarbejde. 

Skal  du have hjælp til at modernisere dit badeværelse, så er det en god idé at drøfte dine ønsker med en glarmester, inden du bruger penge på indkøb af f. eks. en bruseniche. Lad glarmesteren rådgive dig om, hvad der rent praktisk passer ind i dit badeværelse. Han kan endda lave en tegning til dig, så du kan få en idé om, hvordan det kommer til at se ud.

Det behøver ikke at være dyrere at vælge noget, som ikke er en standardløsning, og det kan være rart at have noget, som er anderledes end alle andres. Der findes også mange muligheder for at specialfremstille et flot spejl, som passer perfekt ind i netop dit badeværelse.

En glarmester kan også rådgive dig omkring valg af type glas og farve. En dygtig, erfaren glarmester tænker måske endda mere kreativt, end du selv er i stand til, fordi han ved, hvad man kan gøre med glas, og han har prøvet mange forskellige ting.

Skal bilruden skiftes – eller har du fået stenslag

Kontakt en glarmester, hvis du har fået stenslag, som skal repareres, eller bilruden behøver skiftes helt ud. Bor du f. eks. i Ringsted eller på Sjælland, er det faktisk muligt at finde en glarmester, som er fleksibel og gerne kører ud til dig, når bilruden skal ordnes. På den måde sparer du tid, fordi du ikke behøver køre til glarmesteren og vente på, at din rude bliver repareret eller skiftet. Han kommer til dig, så du kan passe dit arbejde imens.

Flot glasvæg i dit hjem eller firma

Der findes mange forskellige muligheder. Man kan meget mere med glas, end de fleste er klar over. En glarmester kan hjælpe dig med idéer til din boligindretning eller indretning af dine kontorlokaler.

Ved du f. eks., hvad en New Yorker væg er? Det er en ny trend inden for bolig- og kontorindretning. En New Yorker væg giver et rum et helt unikt udtryk og får rummet til at fremstå råt, men samtidig stilrent og tjekket. En sådan væg er perfekt til din private bolig i stedet for franske døre mellem din dagligstue og din spisestue. Væggen består af mindre stykker glas opdelt af jernsprosser, som oftest er sorte. En dygtig glarmester kan installere en sådan flot væg for dig. I et kontormiljø danner en glasvæg en perfekt ramme omkring f. eks. et mødelokale. En glasvæg giver en helt anden mere åben og lys stemning og tillader, at der strømmer lys ind fra forskellige vinkler.

Spørg altid ind til, om glarmesteren yder garanti på sit arbejde. Det er ret væsentligt.

Når du vælger glarmester

Måske er det bare en simpel opgave som udskiftning af en knust rude eller indramning af et billede, så er det nok ikke lige så vigtigt, hvilken glarmester du vælger. Det afhænger af opgavens omfang, og om det drejer sig om din bolig eller dine virksomhedslokaler.

Er det en større opgave eller en speciel opgave, så er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en dygtig, erfaren glarmester. Tjek gerne op på, hvilke referencer glarmesteren har, og hvad hans kunder siger om ham. Disse oplysninger kan du ofte finde på glarmesterens hjemmeside eller ved søgninger på nettet. 

Ved større opgaver er det en god idé at indhente et par tilbud, så du kan sammenligne. Husk dog på, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen. Det er vigtigt, at du selv beskriver opgaven korrekt, så der ikke er nogen tvivl om, hvad du ønsker, en glarmester skal gøre for dig, og hvilket resultat du ønsker dig. Du skal kunne regne med den pris, du får oplyst, så der ikke kommer overraskelser, når du får regningen, og du skal kunne regne med, at opgaven er løst til tiden som aftalt. Du behøver ikke nødvendigvis vælge en glarmester i nærheden af dig, da mange glarmestre kører ud i større områder. Du kan roligt vælge en glarmester i Ringsted som Din Glasmand.