Her er de vigtigste fordele ved at bo til leje

Køb eller leje? Det dilemma har du sikkert stået over for flere gange i dit liv. For det er altid en stor beslutning, når man skal vælge et sted at bo. Forskellen på at leje og eje kan være stor, og er der tale om et område, hvor priserne stiger i hastig fart, kan der endda være meget stor forskel.

I dette indlæg skal vi dog ikke kigge så meget på fordele og ulemper ved at købe en bolig. Nej, vi skal stille skarpt på fordelene ved at bo til leje – læs med her og bliv klogere.

Du hæfter ikke for værditab

Når du lejer en bolig, kan du i princippet være ligeglad med, hvad boligen er værd. Så på den måde påvirker prisfald i området dig slet ikke. Det eneste vigtigste for dig er kvaliteten af lejemålet samt den husleje, du skal betale. Dette er en stor fordel ved at leje, fordi du derved undgår den økonomiske risiko, der ligger i pludselig at eje en bolig, som er behæftet med gæld til over skårstenen.

Den økonomiske risiko ligger også i forhold til renteforhold, hvis du ejer en bolig. Dette slipper du også for at spekulere over, hvis du blot er lejer. Her skal du blot betale en husleje, og den er den samme måned for måned, så det er nemt at regne med, hvad du skal betale. Dog er det ikke usædvanligt, at der sker en årlig huslejeregulering.

Du har mere fleksibilitet

Vælger du at købe en bolig, kan du naturligvis stadig vælge at fraflytte den. Enten kan du vælge at leje den ud, eller du kan vælge at sælge den. Når du bor til leje, skal du blot opsige lejemålet, og så er du frit stillet til at kunne flytte efter typisk 3 måneder i henhold til lejeloven.

Når du ejer en bolig, kan der være besvær forbundet med at få boligen lejet ud eller få den solgt. Derved er der altså også en markant større fleksibilitet forbundet med at bo til leje. For det er også nemmere for dig at skifte bolig, idet den nye lejebolig ikke kræver et stort kontantindskud, som du ville skulle betale, såfremt du skal købe en ejendom. Faktisk kan du flytte ind ved typisk at betale depositum svarende til et par måneders husleje – dette er markant mindre end f.eks. 5 % af ejendommens værdi, som du ofte skal betale kontant af egen lomme ved køb af ejerbolig.