Indretningsguide: Den industrielle stil

Har du altid syntes, at New Yorker-lejligheder med det rå og industrielle look er lige dig? Man ser den industrielle stil flere og flere steder både i privaten, på arbejdspladser og i restauranter. Den populære stil kan du nemt skabe derhjemme – her en er lille guide til hvordan!

Betongulve, rå vægge og metalrør

Lad os starte med basen, så du løbende kan bygge op derfra. Når det kommer til det industrielle look, så skal man forstå, hvorfra stilen er startet. Nedlagte fabrikker og industrier i storbyer er nogle gange blevet lavet om til lejlighedskomplekser og boliger. Særligt i New York ser man dette, hvor man ofte har beholdt de originale rustikke gulve og vægge, men så har indrettet en lækker bolig med dem.

Hvis du skal skabe det industrielle look, så er det denne rustikhed, du skal forsøge at genskabe. Gulve spiller en stor rolle, og her kan du med fordel få lavet betongulve i køkken, stue, entréen og på badeværelset. Designgulv i polyuretan kan også stærkt anbefales for det rå look, der samtidig er lyddæmpende og stødabsorberende, hvilket kan være mere behageligt end betongulv i en bolig. Væggene skal også gerne gøres rå enten med betonvægge eller med en rå murstensvæg. Her kan man lege lidt med kontraster, hvis man ønsker, når man vælger murstenenes farve. Jernrør og vandrør kan også bruges til indretning enten som en detalje i loftet og langs væggen, eller som møbel – et tøjstativ fx!

Flotte kontraster

At indrette en bolig der både er flot og behagelig at være i, kræver at man skaber balance imellem de elementer, man indretter med. Da den industrielle stil er så rå og kølig, kan det være godt med nogle varme eller bløde kontraster til det for at skabe lidt hygge. Det kan du gøre med smukke træmøbler, varmtonede pærer og brugen af kobberfarvede elementer.