Indretningsguide: Læsekrogen

Er du en bogorm, der lige er flyttet hjemmefra? Eller har du taget læsningen op senere hen i dit liv og drømmer nu om at skabe en hyggelig læsekrog i din bolig, hvor du kan fordybe dig i dine yndlingsbøger? Så kan denne indretningsguide hjælpe dig med, hvordan du indretter læsekrogen.

Komfort og godt lys

I bund og grund kræver et læsehjørne kun to basale ting: et sted at sidde og lys til at læse i. Så du kan med fordel starte med at finde dig en rigtig god lænestol eller en sofa. Alt efter hvor mange, der skal kunne benytte læsekrogen på samme tid, kan det nemlig være en god idé at indrette med plads til flere. Find noget, der er blødt at sidde i, men som også tilbyder den rette støtte til at sidde der længe uden at få ondt i ryggen eller nakken. En væglampe, der kan pege direkte ned mod bogen, er også en fordel, så det er rarere for øjnene at læse, og du lettere kan holde fokus. Du kan søge efter væglamper design på nettet og finde inspiration.

Omringet af bøger

Et simpelt tip der giver sig selv. Man kommer rigtig i læsestemning, når man er omgivet af bøger. Så hav gerne bogreoler, bøger i pæne stakke på gulvet eller i vindueskarmen tæt ved din læsekrog. Så er alle bøgerne lige ved hånden, når læse-lysten rammer!

Hyggeting

En læsekrog er en hyggekrog med specifikt formål. Alle tricks til at skabe en hyggekrog gælder derfor også for læsekrogen, så indret gerne med bløde puder og tæpper, planter, blomster og levende lys – måske endda med duft! Hav også gerne et lille bord eller en hylde med plads til at stille drikkevarer eller snacks. En god udsigt kan også skabe hyggestemning, så placér evt. læsekrogen ved et vindue, der har god udsigt.