Indretningstips til små stuer

Hvis man bor i lejlighed, på kollegie eller i en anden form for bolig, hvor pladsen er trang, kan det især være en udfordring at indrette sin stue.
Det er ofte et rum, der skal have flere funktioner, når man bor småt. Det kan være der skal være plads til et spisebord eller et lille kontorhjørne, eller måske bor man i en etværelses, hvor rummet både skal fungere som soveværelse og som stue.
Her er nogle gode tips til, hvordan du udnytter pladsen i din stue bedst muligt.

Minimér møbler og nips

Stuen er måske det rum, du bruger allermest. Der skal være mulighed for at lave forskellige ting – slappe af foran fjernsynet, spise med gæster eller arbejde ved computeren. Derfor kan man nemt komme til at tænke, at man har brug for mange forskellige møbler. For mange møbler vil dog hurtigt få din stue til at se rodet og overfyldt ud. Tænk i stedet på, om nogle af møblerne kan have flere funktioner. Det kan f.eks. være, at du kan sidde med din computer ved spisebordet, og derfor ikke har behov for at egentligt skrivebord. Hvis du vælger en sofa, der er stor nok til, at der kan sidde et par gæster, er det måske heller ikke nødvendigt at tilføje lænestole.
Det er vigtigt at gøre sit hjem personligt, så man føler sig godt tilpas i det. Bor man småt, bør man dog forsøge at minimere mængden af nips. Få pyntegenstande, der er særligt udvalgt, vil give et stilfuldt og flot udtryk til en lille stue.

Vær kreativ med opbevaringsplads

En af de største udfordringer, når det kommer til at bo på få kvadratmeter, er at få nok opbevaringsplads. Her gælder det om at tænke uden for boksen.
Du kan f.eks. anskaffe dig et sofabord med opbevaring. Her kan du gemme brætspil, bøger, ekstra fjernbetjeninger eller andet, der kan være svært at finde plads til. Du kan også være rigtig kreativ og lave en lille hemmelig bar i dit sofabord som du kan imponere dine gæster med.

Brug rummets højde

Når man bor småt, bør man tænke i m3 fremfor m2. Udnyt væggene og sæt hylder op, og vælg planter, der hænger ned fra loftet fremfor nogen, der står på gulvet.
Jo mere gulvplads, der er i din stue, jo mere luftig vil den føles, og rummet vil virke markant større.