Pift din bolig op – 3 simple tips til din indretning

Hvis man har boet i det samme hus eller den samme lejlighed i mange år, så kan man godt komme til at trænge til lidt fornyelse. Den indretning, som du valgte, da du flyttede ind for efterhånden mange år siden, falder måske ikke længere helt i din smag. Men det er der heldigvis råd for. 

 

Du kan nemlig give dit hjem en regulær makeover og forvandle din bolig til et helt nyt hjem. Det behøver ikke engang koste dig en formue, men det kan i nogle tilfælde kræve lidt knofedt og nogle arbejdstimer. Herunder har vi samlet nogle simple tips til, hvordan du kan puste nyt liv ind i din gamle bolig. 

 

Maling i sjove farver kan forvandle et rum

De seneste år er det blevet meget moderne at afvige fra den klassiske hvide vægmaling. Engang skulle alting jo gerne være så hvidt og lyst som overhovedet muligt, men i dag er sagen en lidt anden. Man kan nemlig give sine rum kant og personlighed ved at male i andre farver end blot den klassiske hvide. 

Alt du skal gøre er: 1) Beslut dig for en farve, 2) køb billig vægmaling, 3) Mal dine vægge og se rummene forvandle sig. Her er der ingen regler. Du kan vælge alt fra solskinsgul til beige eller måske lyserød? Det er udelukkende din egen stil og præferencer, som sætter grænserne. Maling behøver heller ikke at koste en formue. Naturligvis bør du overveje at købe det i en rimelig kvalitet, så det holder længere. Men hvis du måske vil skifte farve på væggene igen om nogle år, så kan det ikke betale sig at købe den helt dyre. 

Du kan sagtens male dine vægge selv. Så længe du har maling og en rulle, så er du godt hjulpet. Inviter eventuelt nogle venner forbi til at hjælpe dig. Måske nogle af dem har større erfaring med maling. 

Ommøbler dine rum 

En anden måde hvorpå du kan forandre din bolig er ved en gedigen ommøblering. Hvis dine møbler altid har stået, som de gør nu, så kan det gøre en kæmpe forskel i dit hjem at bytte lidt om på tingene. En stor fordel ved denne form for redesign af dit hjem er, at du i realiteten ikke behøver at gå ud og anskaffe dig en masse nye ting. Du kan nemlig bruge alt det, du allerede har. Det er altså en billig måde at skabe forandring på. 

Hvis du kan, så prøv at forestille dig, at du skulle flytte ind i dit hjem helt på ny igen. Ville du placere værelserne anderledes? Skulle jeres soveværelse faktisk være der, hvor gæsteværelset har været de sidste mange år? Du kender dit hjem bedre nu, end du gjorde, da du flyttede ind, og derfor kan du måske faktisk indrette dig bedre nu, end du gjorde dengang. 

Planter kan give nyt liv 

Hvis dit hjem på nuværende tidspunkt ikke har mere end den gængse kaktus eller sukkulent, så kan det gøre en kæmpe forskel at investere i nogle store, flotte planter. Betragt dem som helt nye møbler i din indretning. De skal fylde noget og være en del af rummene. 

Du vil blive overrasket over, hvordan et gammelt rum, som du ellers ikke har omdekoreret overhovedet, giver dig helt nye indtryk, efter du tilføjet to store gulvplanter og nogle hængepotter hist og her. Hvis du leder efter et mindre projekt, som alligevel kan gøre en stor forskel, så kan dette være løsningen for dig. Det tager ikke ret meget mere end en eftermiddag og en tur i plantorama.