Sådan forbereder du dig på vinteren

Det er snart vinter, og det betyder, at det er tid til at forberede sig. Der er en række ting, du kan gøre for at sikre, at du og din familie er klar til vinteren.

Her er nogle af de vigtigste ting.

Varmt tøj

Sørg for at have nok varmt tøj til alle i familien. Tjek at alle har en hue, et par vanter, sko og varme strømper i klædeskabet. Hellere købe det nu, inden I står og skal ud ad døren en vinterkold morgen, og mangler varmt tøj. Sørg også for at I har et par varme tæpper i huset – så i kan vinterhygge lidt.

Tjek huset

Tjek husets vinduer og døre for utætheder. Undgå at lade kulden ind i huset ved at sikre, at alle de mulige åbninger i huset er tætte.

Det er ingen hemmelighed at vi er i en tid, hvor vi skal spare mest muligt på varmen. Isolering er helt klart noget, der kan hjælpe mange familier med at spare på varmen. Sørg også for at købe godt ind med træbriketter, så I har nok til at tænde op i pejsen hele vinteren.

Forbered mad til fryseren

Vintermånederne betyder ofte, at vi spiser mere varm mad, men det tager somregel længere tid at lave et varmt måltid til hele familien. Du kan forberede dig lidt, ved at fylde fryseren med mad, der hurtigt kan varmes i ovnen eller i en gryde. For eksempel en lækker tomatsuppe eller grøntsagslasagne.

Tjek bilens dæk

Husk at tjekke dækkene på jeres bilen. Har i helårsdæk eller vinterdæk på bilen? Uanset hvad, bør du tjekke bilens dæk. Dæk med mønster er bedre til at køre på isede veje. Sørg for at have de rigtige dæk på, så du kan komme sikkert frem og tilbage.