Sådan indretter du studiehjemmet

Flot 2 personers sofa i stuen

Som studerende handler det ofte om at få SU’en til at række længst muligt, og et af de steder de fleste studerende vælger at spare er på antallet af kvadratmeter.

Især i de større byer er lejlighederne dyre, og de få studieboliger der er til lave priser har ikke mange kvadratmeter, så derfor handler den perfekte indretning om at gøre det småt men godt.

Få plads til det hele

Det kan være svært at få plads til det hele i en studiebolig hvis det også skal føles som et rigtigt hjem.

Derfor kan multifunktionelle møbler være en rigtig god ide. Man behøver jo heller ikke at investere i en kæmpe stor hjørnesofa, men måske kan man nøjes med en flot og funktionel topersonerssofa.

Det kan også være en ide med f.eks. et skrivebord der kan fungere som spisebord, eller er monteret på væggen så det kan klappes op og ned ved behov.

Hav plads til opbevaring

Noget af det der kan være svært som studerende i en mindre lejlighed, er at få den nødvendige plads til opbevaring.

Det kan både være opbevaring af tøj, køkkenudstyr, sko, håndklæder, ekstra dyner, dine studiebøger osv.

En god ting når du skal udnytte få kvadratmeter er at tænke opad. Placer skabe eller hylder op af væggene og under loftet.

Det kan også være ved at få en høj seng hvor der er mulighed for plads til opbevaring under, eller en sofa med opbevaringsplads.

Sorter fra og ryd op

Noget af det der hurtigt kan få boligen til at se uoverskueligt ud, er hvis der er proppet for mange ting ind på for lidt plads.

Derfor er det en rigtig god ide at sortere fra, så du kun har de ting du har allermest brug for, og derudover at sørge for at alting har sin egen plads, og der altid er ryddet op.

Vær ikke bange for at tænke nyt

Nogle af de bedste indretningsideer opstår når man tør prøve noget nyt. Udover at det kan ende ud med at være en utrolig praktisk løsning, så er det også med til at give din bolig et personligt touch og udstråle at der er indrettet med din helt egen stil.

Rigtig mange studerende laver egne møbler ud af paller, bildæk, genbrugsfund og meget mere, kombineret med nye møbler.

Du kan med fordel gå på jagt i genbrugsbutikker, bolig blogs osv. og finde inspiration til en pladsbesparende indretning.