Sådan får du et rent hjem til det nye år 

Julen er ovre, og det nyt år står for døren. 2023 er lige om lidt, og du kan bruge nogle af de sidste dage i året, eller de første dage i starten af det nye år, på at få ordnet hovedrengøringen i din bolig. Det er så dejlig lækkert, når det hele føles ryddeligt og rent. Læs med her, hvor du får nogle tips til nye steder, som måske trænger. 

Vaskemaskinen gemmer på snavs 

Alt det beskidte tøj skal vaskes, så det bliver rent. Det smarte er, at man blot smider det i vaskemaskinen, og ud kommer det, helt rent. Men mange glemmer ofte, at vaskemaskinen også skal rengøres en gang imellem. Du skal huske at rengøre den lille gummiliste, som sidder i vaskemaskinen, da den kan gemme på snavs, skidt og endda mug. Dette kan du kan for eksempel gøre med rengøringsmidler, som er specielt produceret til vaskemaskiner. Der findes også flere andre metoder, som du kan læse mere om her: Hvordan man rengør gummiliste i din vaskemaskine. 

Vægge, lofter og møbler skal også have en tur 

Du skal også have gjort dine vægge og lofter rene til en hovedrengøring. Du kan feje dem med en støvkost med en mikrofiber-klud. Hvis der er vanskelige pletter, kan du fjerne dem med vand blandet med almindeligt opvaskemiddel. Husk, at hvis du skal tørre vægge med tapet af, skal kluden være godt opvredet.

Når du er i gang med kluden, kan du også tage døre, karme og lister på gulvet. De trænger også til en tur en gang om året. Derudover kan det være lækkert, hvis du tørre møbler af. Hvis de er lavet af ubehandlet træ, kan du bruge vand og sæbespåner. Hvis dine møbler derimod er polstret, anbefales det, at du støvsuger dem. Du kan bruge et mundstykke uden børster på til dette.