Sådan gør du dit hjem mere eksotisk

Indretning handler i høj grad om personlig stil og personlige præferencer. Der er derfor ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til indretning. Du skal altid lytte til din mavefornemmelse og indrette dit hjem på den måde, som du har det bedst med. Det er derudover fuldstændig lige meget, hvad andre tænker. Når det så er sagt, vil du formentlig gerne have, at dine venner og familie finder dit hjem hyggeligt.

En måde at gøre dit hjem både hyggeligt og spændende på er ved at lave en lidt anderledes indretning. Her kommer det eksotiske element ind i billedet. I Mellemøsten, Afrika, Asien og Sydeuropa indrettes der nemlig på en helt anden måde, end der gør i det kolde Danmark. Indretning er mere farverig, så hvis du er til farver og eksotisk atmosfære, kan du med fordel læse videre i de følgende to afsnit.

Hvordan skaber jeg sammenhæng i eksotisk indretning?

En god måde at skabe sammenhæng i en eksotisk indretning er, at du bestemmer dig for en bestemt kultur, verdensdel eller noget helt tredje, som du så tager udgangspunkt i. Hvis du eksempelvis er meget fascineret af Mellemøsten, kan du pynte din stue med mellemøstlige genstande. Det kunne eksempelvis være med nogle kelimtæpper, noget mellemøstligt porcelæn, skabe eller noget helt fjerde. Du kan eventuelt give din nærmeste Bazar et lille visit, da de ofte har mange mellemøstlige genstande.

Kan jeg blande forskellige kulturer i min indretning?

Ovenstående afsnit er blot et eksempel på, hvordan du kan skabe sammenhæng i din indretning. Men som sagt er det helt op til dig og dine præferencer, hvordan dit hjem indrettes. Så hvis du godt kunne tænke dig et afrikansk hjørne i en mellemøstlig stue, hvor sofaerne tager udgangspunkt i asiatisk kultur, er der bestemt ikke noget forkert i det. I indretningsverdenen er det kun fantasien, der sætter grænser.