Sådan kan du gøre dit hjem mere miljøvenligt

Vi har et fælles ansvar for at passe på og skåne miljøet hvor vi kan. Selvom det kan virke som en uoverskuelig opgave, findes der heldigvis mange små ændringer der kan gøre en rigtig stor forskel på sigt. Læs her forslag til et grønne hjem.

Skift til grønne alternativer

Hvis du ønsker at gøre din husholdning mere miljøvenlig, kan du med fordel overveje hvilke steder du kan finde et grønnere alternativ. En meget populær løsning de senere år har været at udskifte det traditionelle tag med et sedumtag, læs mere på buus-ag.dk. Et sedumtag har mange miljømæssige fordele, deriblandt:

  • Det er mere Co2 venligt end andre tagløsninger

  • Det bidrager til biodiversitet

  • Fremmer levevilkårene for fugle og insekter

  • Fanger regnvandet og dermed skåner kloaksystemet mod oversvømmelser

  • Lavet af stenurter, som har høj brandmodstand

  • Er både smukke og praktiske

Teknologien er nået rigtig langt og du kan også overveje eksempelvis at installere lys med censor i dit hjem, der hvor det giver mening, således kan du bespare dit brug af elektricitet. Dertil kan du også overveje at benytte vedvarende energikilder til dit hjem, såsom at installere solceller eller vindmølle i din have, da det er en grøn måde at producere elektricitet på.

Genbrug og genanvend

Udover at sortere dit skrald, erstatte plasticposer med stofnet eller lave en kompotplads i din have, er der også andre ting som kan være lettere at ændre, og som vil skåne miljøet meget på sigt. Man kan med fordel være kreativ i måderne man genbruger og genanvender på, eksperimenter eventuelt med upcycling, hvor man giver gamle ting nyt liv via unikke løsninger.

Derudover er det en god idé så vidt muligt at begrænse brugen af giftige kemikalier. Dette kan du eksempelvis gøre ved at købe miljøvenlig maling og miljøvenlige rengøringsprodukter.