Uldplaider til hjemmehyggen

Kvalitetsmaterialer

Uld er 100 % genbrugeligt og 100 % biologisk nedbrydeligt, hvilket gør ulden til et fantastisk naturmateriale. Uld er en af de få råvarer, der har lav miljøpåvirkning.

Ulden er specielt kendt for at bruge 18% mindre energi end polyester og omkring 70 % mindre vand, end der bruges under produktionen af 100 bomuldstrøjer. Hos Silkeborg Uldspinderi går vi meget op i at vores Uld Plaider er i den fineste blødeste kvalitet.

Vi gennemfører ikke produktionen af et design før vi har sikret os at produktet kan leve op til vores høje standarder omkring kvalitet, funktionalitet og blødhed.

Produktionen af Silkeborg Uldspinderis plaider foregår på store væve, hvor vores dygtige vævere tråder de mange nåle med mange forskellige farver af uld spundet til tråde.

Uld plaider og produktion

Det kræver kvalitetsuld at producere en god uldplaid, derfor er det vigtigt for producenterne at have godt kendskab til materialerne. Produktionen starter ved at fårene klippes, dette sker en gang årligt – derefter vaskes ulden og spindes til fine tråde, der væves til smukke uld plaider. Plaiderne er lavet ud fra væverens viden omkring kvalitet og blødhed.

Fårene kommer forskellige steder fra og derfor er der forskellighed i den uld man får fra dem. De skandinaviske får lever i et miljø med meget regn, derfor producerer fåret mere lanolin – Lanolinen får fåret til at være mere vandafvisende. De New Zealandske får lever i solrige omgivelser og producerer derfor mindre lanolin – de har nemlig ikke brug for at beskytte sig mod regnen.

Ulden er en fantastisk råvare, der udover at være varm og praktisk kan laves til en funktionel uldplaid – der pynter i hjemmet. En uldplaid kan vaskes, hvilket gør den sagtens kan tages med ud på havemøblerne i sommermånederne. Uldplaiden giver en god varme og har en tyngde der giver en følelse af at bære et varmt knus.

Uld plaider i hjemmet

En Uldplaid kan bruges mange steder i hjemmet, den kan foldes på flere måder og fylder ikke mere end du giver den lov til.  Uldplaiden kan forlænge din sofas levetid, da den med sine fine farver skaber nye indtryk omkring sig. Uldplaiden er et godt middel til at understrege personligheden i hjemmet – Plaiderne kommer i mange forskellige mønstre og farver, hvilket gør du nemt kan finde den der passer bedst ind i dit univers.

Brug også gerne Uld plaiden til at lune dig i på terrassen når du nyder en kølig sommeraften med venner eller familie, eller i lænestolen efter en lang dag på arbejde. Lad plaiden følge dig gennem årene, hvor den kan skifte funktion gennem tiden der går – Når plaiden skal skiftes ud, betyder det oftest ikke smides ud, da et nyt sted i hjemmet kan få gavn af dens varme. Ud fra et bæredygtigt perspektiv vil det være ideelt at bruge den gamle plaid i sommerhuset, på gæsteværelset eller til sidst i hundekurven.

Uld Plaidens livscyklus er lang og slutter aldrig da uld er 100% genbrugeligt og 100% biologisk nedbrydeligt. Hos Silkeborg Uldspinderi viser vi stolt vores smukke designs frem. Find uld plaider her og lad dig inspirere i vores uld-univers.