3 tips til en sundere kost

Har du et ønske om at spise og leve sundere, end du gør lige nu? Det er vigtigt, at vi passer godt på vores kroppe, så de kan føre os igennem et langt og lykkeligt liv. Kosten er et nøgleelement i vores sundhed, så det er et rigtig godt sted at starte. Her er tre tips til en sundere kost i din hverdag.

Lav lækkerierne selv

En sund kost forbinder mange desværre med specifikke, og til tider ekstreme, diæter, der skal kunne hjælpe på vægttab, bedre hud osv. Desværre kan disse diæter have to problemer: 1) De giver ikke kroppen nok brændstof, og 2) Mange hopper af kuren grundet de mange begrænsninger. I stedet for begrænsningerne, kan man blot udskifte junkfood med hjemmelavede lækkerier. Kroppen har nemlig brug for både fedt og sukker, det skal bare være i de rette mængder og helst uden en masse giftige tilsætningsstoffer. Prøv at lave dine egne snacks af gode råvarer, og kontrollér hvor meget sukker og fedt, du vil indtage med dine lækkerier. Er du, ligesom mange andre danskere, lidt afhængig af sodavand? Så kunne et tip fx være at købe en sodastream, så du kan lave din egen sodavand. Brug evt. hjemmelavet eller økologisk saftevand, der ikke indeholder en masse tilsætningsstoffer, og nyd et meget sundere alternativ til købt sodavand.

Indtag flere superfoods

En simpel måde at gøre hverdags måltider ekstra sunde er ved at inkorporere superfoods, når du laver mad. Her menes der nærringsrige råvarer spækket med vitaminer, mineraler og antioxidanter, såsom hampefrø, acai, gojibær, matcha og meget mere. Du kan undersøge de forskellige superfoods samt køb af dem på nettet.

Et balanceret måltid

Det vigtigste for en sund kost er, at den er balanceret. En tommelfingerregel er, at halvdelen af tallerkenen fyldes med grøntsager, en kvart med kulhydrater og den sidste kvarte med protein.