Er du nervøs for indbrud? Sådan sikrer du din bolig

Er du somme tider nervøs for indbrud, når du tager hjemmefra? Eller er du ofte væk fra din bolig i længere tid ad gangen? Du kan aldrig være helt sikker på at undgå indbrud, men du kan gøre rigtig meget for at sikre din bolig, så din risiko er minimal.

Det bliver du meget klogere på her.

Udskift dine låse

Når du skal forsøge at sikre din bolig, handler det om det gøre den så svær at bryde ind i som muligt. Derfor er det bestemt ikke nogen fordel, hvis du har gamle og slidte låse i din bolig. Hvis dine låse er gamle, er det en god idé at få dem tjekket af en låsesmed f.eks. En låsesmed kan fortælle dig, om dine låse er sikre nok, og hvilke du bør skifte til, hvis de ikke er. Der findes både en almindelig lås, en dørlås med kode, en elektrisk lås m.m. Der er derfor rig mulighed for at optimere dine låse, så de bliver mere sikre.

Overvåg din bolig

Der er rigtig mange små ting, du kan gøre for at forhindre indbrud, men hvis du gerne vil føle dig ekstra sikker, kan du sætte videoovervågning op. Et overvågningskamera er nogle gange nok til at skræmme en indbrudstyv væk. Ellers følger der som regel skilte og klistermærker med til din videoovervågning, som fortæller, at der er overvågning på din grund. Det hjælper også til at skræmme indbrudstyve.

Hvis du alligevel er uheldig at få indbrud en dag, så du har i det mindste overvågning fra det.

Gør din grund synlig

Det er en fordel, hvis din grund ikke er gemt for meget væk i form af høje hække og træer. Faktisk er det godt, hvis du sørger for at klippe din hæk forholdsvis kort. Det gør det nemlig langt sværere for en indbrudstyv at skjule sig. Hvis din grund er nem at se indover for dine naboer og forbipasserende, er det langt mindre attraktivt for en indbrudstyv.

Installér automatiske lamper udenfor

Lys er bestemt heller ikke noget, der er attraktivt for en indbrudstyv. Derfor kan du overveje at installere nogle lamper udenfor, der tænder automatisk, når der er bevægelse. Det er nemt at installere, men det er rigtig effektivt.

Hvis ikke du er hjemme, kan du ikke selv sørge for at tænde dit lys, så det er smart med automatiske lamper. Det er desuden også smart, selv når du er hjemme.

Samarbejd med dine naboer

Specielt hvis du er væk i længere tid ad gangen, er det en rigtig god idé at samarbejde med dine naboer. Når du skal holde indbrudstyve væk, skal du nemlig forsøge at få din bolig til at se så beboet ud som muligt, men det er svært, hvis du ikke er hjemme.

Det er der, dine naboer kan hjælpe dig. De kan f.eks. tømme din postkasse, tømme din skraldespand, rykke rundt på dine ting, parkere en bil i din indkørsel m.m.