Fuldend hjemmet med en børnevenlig hund

hund

Et hjem er først et rigtigt hjem, når der er en hund i familien. Det er ikke for ingenting, at man siger, at hunden er menneskets bedste ven. En god familiehund er loyal og kærlig overfor familien og hvis den har det i sig passer den også godt på, at der ikke kommer uindbudte mennesker i nærheden af familiens hus uden at den giver hals.

Store hunde er ikke altid gode vagthunde

Det er dog ikke alle hunde man skal regne med er gode vagthunde. Mange af de racer, der er gode som familiehunde, fordi de er så venligt, er ikke altid egnede som vagthunde. Så det skal du lige have med i dine overvejelser, når du beslutter, hvilken slags hund familien skal have. De to store hunderacer, som er virkelig populære som familiehunde – Labrador og Golden Retriever – skal man for eksempel ikke anskaffe sig som vagthunde. De er sociale og venlige også overfor fremmede. Er du ude efter en familiehund, der også kan være vagthund og passe på huset, så skal du overveje en schæferhund, som er forholdsvis let at opdrage og meget intelligent eller en rottweiler, som er en god familiehund, men kræver en hård hånd, fordi den er meget selvsikker og stærk.

Hunde skaber glæde uanset størrelse

En hund behøver dog ikke at være stor for at have en stor karakter. Mange små hunde har store personligheder og bliver hurtigt et uundværligt medlem af familien. Når man først har en hund kan man slet ikke forestille sig at skulle undvære den. De er en fuldstændig integreret del af familiens hverdag uanset størrelse. De er der altid til at byde velkommen med glæde og de elsker opmærksomhed.

Sociale og venlige selskabshunde

Igennem århundrederne er nogle små hunderacer direkte fremavlet som selskabshunde for mennesker. De skulle ikke have nogen brugsværdi som eksempelvis jagthund eller hyrdehund. Deres værdi var udelukkende som hyggeligt selskab. Så er du til små hunde, er der mange børnevenlige familiehunde at vælge i mellem. Det kan for eksempel være den populære bomuldshund, hvis rigtig navn er Coton de Tulear. Den er venlig, legesyg og lærenem. Derudover fælder den ikke og kaldes derfor for en allergivenlig hund. Hunderacen Mops er også en god familiehund. Den er kærlig og god til børn og har sine charmerende pudsigheder såsom at snorke og sige sjove lyde, når den sover. Den franske bulldog er også en dejlig familiehund. Den behøver sjældent at irettesættes særlig meget og er en følsom og kærlig hund, der straks flytter ind i alle familiemedlemmers hjerter.

Læs her hvordan du fodrer din nye hundehvalp med godt testet hundefoder