Hvordan slipper man af med skadedyr?

Skadedyr som mus, rotter og mår udgør en kæmpe gene – især når de først kommer ind i huset. De gnaver i isolering, ledninger og alt andet, de kan komme i kontakt med og udgør i værst fald en kæmpe brandfare. Derudover er især rotter også fulde af sygdomme, som kan gøre hele husstanden syg, hvis bare man kommer i kontakt med noget, som rotten har haft fingrene i. Skadedyr som disse er altså ikke nogen søde små dyr, man gerne vil have besøg af. Men hvordan slipper man så af med dem? Vi gennemgår i denne artikel nogle af de mest gænge metoder og husmorråd for at finde frem til den bedste løsning til at slippe af med bl.a. mår, mus, rotter og flagermus.

Kan man skærme af?

Det kan være en god idé at begynde at skærme lidt af – især hvis du har mange indgange til boligen. Du kan f.eks. tilføje fejelister under dørene, lukke huller i ydervæggen og tilføje metalrise i afløb. Det kan også bidrage positivt til bl.a. isoleringen af boligen. Du skal dog være opmærksom på, at f.eks. rotter kan klemme sig igennem åbninger, der er blot 2 cm i diameter, så det er en meget stor opgave at rottesikre boligen. Det er altså ikke den ideelle måde at slippe for skadedyr – især ikke, hvis de allerede er på besøg.

Kan man bruge gift?

Gift har i mange år været en populær metode til at slippe af med bl.a. rotter, men det er ikke en ideel løsning. Det kan godt være at rotterne hopper på den og rent faktisk indtager giften, men hvor befinder de sig så, når de endelig dør? Det kan være i diverse gemmesteder rundt omkring i huset, som du helt sikkert ikke har adgang til, og det giver dig bare et nyt problem: stanken! Det er en afskyelig stank, som holder ved længe, og den kan du ikke bare lige komme af med.

Kan man bruge lyd?

Lyd er faktisk den mest effektive metode til at slippe af med uønskede skadedyr. En gnaversirene udsender en højfrekvent lyd, som stresser skadedyrene og sender dem på flugt langt væk fra din bopæl – og de kommer heller ikke tilbage. Det gode ved en gnaversirene er, at den ikke kun fungerer på ét skadedyr. Det sender faktisk både rotter, mus, mår og flagermus på flugt – helt uden at skræmme hverken hunde eller katte.