Sådan gør du, hvis strømmen går uden for åbningstiderne

Det er vigtigt, at du har adgang til elektricitet på alle tider af døgnet – i hvert fald når du er hjemme. Hvis strømmen pludselig går, stopper både køleskab og fryser samt alle øvrige elektriske apparater med at virke, og så handler det om at få udbedre problemet hurtigt. Se her, hvordan du bør forholde dig.

Tjek dine sikringer, før du kontakter en elektriker

Hvis strømmen i din bolig pludselig går, er det typisk, fordi der er sprunget en sikring. Derfor er det første, du bør gøre, at tjekke sikringerne. Hvis du ikke ved, hvordan man gør, er det en god idé at øve dig på det, før det bliver aktuelt.

Samtidig er det vigtigt, at du altid har sikringer liggende, så du er sikker på, at du rent faktisk har mulighed for at skifte dem, hvis det bliver aktuelt. Der er mange steder, du kan købe sikringer, men du bør altid have nogle liggende, hvis uheldet skulle være ude.

Kontakt en elektriker med døgnvagt

Hvis ikke strømmen kommer igen, når du skifter sikringerne, er der noget andet galt. Medmindre du selv har forstand på, hvordan man fejlsøger, er det ikke noget, du bør gøre. I stedet bør du forsøge at finde en autoriseret elektriker i Køge med døgnvagt – eller hvor i landet du nu er bosiddende.

De fleste elektrikere tilbyder døgnvagt, men det er ikke alle. Du bør derfor søge specifikt på Google efter en elektriker i dit nærområde, som tilbyder døgnservice. Der er en de fleste steder, men bor du ude på landet, kan der ofte gå noget tid, inden du kan få en elektriker ud.

Du skal betale tillæg, når du vælger en elektriker med døgnvagt

Det er ikke gratis at benytte dig af en elektriker med døgnvagt. Du skal regne med, at der tillægges en merudgift, da det er en ekstra service, som de tilbyder. Faktisk vil det ofte være noget dyrere end at hyre en almindelig elektriker, hvorfor du bør være sikker på, at det er akut, så du ikke smider penge ud af vinduet.

Du kan altid spørge, hvad det koster, når du ringer til døgnvagten. I mange tilfælde kan de også guide dig over telefonen, hvis du er i tvivl om, hvordan du ordner problemet. Nogle gange kan du selv fikse det, mens det andre gange er nødvendigt, at der bliver sendt en elektriker ud, som kan varetage opgaven for dig.