3 gode råd til at varme din bolig op og holde på varmen

Oplever du, at du har svært ved at varme din bolig op for dernæst også at holde ordentligt på varmen? Så er denne guide lige noget for dig. Der foreligger nemlig et par muligheder for, hvordan du kan varme din bolig op og holde bedre på varmen, således at du ikke skal bruge nær så mange penge på et alt for højt varmeforbrug.

Sæt alle radiatorer i boligen på samme temperatur

Selvom det kan virke fristende udelukkende at skrue op for radiatorerne i det rum, du befinder dig i, så er det faktisk en dårlig idé. For så skal de få tændte radiatorer bare bruge ekstra meget energi på at varme hele boligen op, fremfor hvis du tænder alle radiatorerne på samme niveau. Det sikrer en ensartet temperatur, hvilket er sundere og ikke mindst bedre for din økonomi.

Er din bolig tilstrækkelig isoleret?

Varmetab gennem din boligs hulrum er en primær årsag til, at din bolig ikke er i stand til at holde på varmen. Oplever du, at det trækker, kan det være et tegn på, at din bolig ikke er tilstrækkelig isoleret. Dette kan som regel løses med efterisolering, således at varmen ikke kan sive ud derigennem. På den måde vil du få meget lettere ved at varme din bolig op og holde på denne varme.

Giv din varmekilde et tjek

Er der en skade på den varmekilde, du har i boligen, kan det resultere i, at kilden ikke er i stand til at varme din bolig tilstrækkeligt op. Dette gælder, hvad end du har et fyr, en varmepumpe eller noget helt tredje. Fyrer du op i et fyr, er det en god idé at vælge briketter, eftersom de har en høj brandværdi, så du får langt mere for pengene, når du skal varme din bolig op.