Anderledes måder at servere dine gæster på

I mange var gode restauranter og klassisk fine dining fokuseret omkring en 3-retters menu sirligt anrettet på gæstens tallerken. Hver gæst havde deres ret, og tingene var meget opdelt. Men den gamle form føles i dag alt for stiv, når vi er ude at spise.

 

I dag vil de fleste gæster gerne have restauranten som et rum, hvor de kan sænke skuldrene og slå håret ud, mens de snakker højt og livligt hen over bordet. Vi ser derfor nu også et opgør med musselmalet stel og Emma Gad.

 

Det betyder også, at du som restaurantejer skal tænke i nye baner for at give dine gæster, den oplevelse de higer efter, når de endelig har en friaften.

 

Måske kan du i denne blog finde lidt inspiration til, hvordan du kan lave små livlige tiltal i din restaurant.

 

Family style

Den nye og store trend indenfor restaurationsbranchen er family style servering. Her bliver køkkenet inspireret af det klassiske familiemåltid, når de anretter maden. I stedet for at alle for en velanrettet tallerken, bliver alle retter anrettet på store fade, som stilles i midten af bordet. Til gengæld sidder gæsterne klar med tomme tallerkener, så de nemt kan tage for sig af retterne.

 

Stilen er perfekt til store selskaber, da der altid er nogen, der spiser mere end andre.

 

Atypiske tallerkener

Hvis du stadig ønsker at give hver gæst sin tallerken, bør du overveje at skifte tallerken ud med en skiferflise. De sorte fliser af skifer, der kendes fra hustage, gør sig nemlig perfekt som et råt underlag til mad, som spises uden kniv og gaffel.

 

Skiferfliserne er perfekte til at servere ting som tapas og sushi på. Derudover fylder de næsten ingenting i opvaskevaskemaskinen.

 

Den eneste ulempe er, at de larmer, når bestikker rammer dem.