Bør jeg dyrke chili derhjemme?

Overvejer du at dyrke chili i dit drivhus? Men kan du ikke finde ud af, om det er den rette beslutning? I så fald er der en række ting, du bør tage op til overvejelse, inden du træffer dit valg.

Det vil også sige, at det ikke er muligt at give et konkret svar på dette, da der er forskel på, om det er et ideelt valg eller ej. Overvejer du at dyrke chili i dit drivhus, er det blandt andet nedenstående, du bør tage op til overvejelse.

Kan du lide chili?

Hvis du ikke kan lide chili, er der ikke nogen grund til at dyrke dem. Det vil blot betyde, at du ender med at stå med en masse chilier, du ikke kan bruge til noget. Er du derimod vild med chili, er det oplagt, at du vælger at dyrke dem derhjemme.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange, der beslutter sig for at gøre dette. Der er flere grunde til dette, men det handler primært om, at de har et ønske om at bruge dem i deres madlavning. Da de selv dyrker dem, behøver de ikke at købe dem, og det ser mange som en fordel.

Har du et sted, hvor du kan dyrke dem?

Det er også vigtigt at overveje, om du faktisk har et sted, hvor du kan dyrke dem. Skal du kunne dyrke chilier, er der behov for et sted med en vis varme, for at få en sådan plante til at spire.

Har du ikke et sådant sted derhjemme, er det ikke muligt for dig at dyrke chilier. Har du derimod et drivhus eller en vindueskarm, hvor du kan få planterne til at spire, så kan du sagtens kaste dig over at dyrke chilier derhjemme.

Er du klar på at passe planterne?

Vil du gerne have succes med at dyrke chilier derhjemme, er det vigtigt, at du ikke blot tror, at du kan smide nogle chilifrø i jorden, og derefter vente på, at der sker noget. Der er et behov for, at du passer og plejer planterne, for at få det bedste resultat.

Det betyder dog ikke, at det er umuligt for dig at dyrke chilier derhjemme. Det kan de fleste få succes med, hvis blot de er indstillet på, at det kræver, at de bruger tid og energi på det – og har et sted, hvor de kan dyrke dem.