Derfor skal du bruge stueplanter i din indretning

Brug stueplanter til at skabe et flot og behageligt inderum

Med indendørs stueplanter kan du bringe naturen ind i dit hjem. Stueplanter er ikke kun flotte og dekorative – nogle af dem renser endda luften og andre frigiver behagelige dufte. Derfor er der også rigtig mange danskere, der gerne vil bruge stueplanter i deres indretning. Er du én af dem? Så læs med her, og bliv klogere på hvordan du holder liv i dine indendørs stueplanter samt hvordan du kan bruge dem i din indretning.

Små eller store stueplanter: Forskellige planter til forskellige formål

Inden du går ud og investerer i nogle flotte stueplanter, er det en god idé at overveje, hvor du gerne vil bruge dem, og hvad de skal bruges til. Har du tid og lyst til at gå og hygge om dine stueplanter, kan du købe dem som spirer. Har du til gengæld et ønske om, at dine stueplanter skal bryde rummet op og skabe dynamik, er det en god idé at investere i én eller flere store stueplanter. Det tager nemlig lang tid for en plante at vokse sig stor nok til at blive en gulvplante.

Husk at placere dine planter rigtigt

Forskellige planter har forskellige behov. Derfor er det utroligt vigtigt at være opmærksom på, hvilke behov dine planter hver især når det gælder temperatur, luftfugtighed samt mængden af sollys, vand og gødning.

Nogle planter har brug for direkte sollys. Hvis ikke de får det, dør de. Til gengæld er der andre planter, der bliver forbrændte og visner, hvis de bliver udsat for alt for meget direkte sollys. Hvor meget vand en stueplante skal have, varierer af sort, størrelse, placering og årstid. Store stueplanter skal naturligvis have mere vand end små stueplanter, ligesom at regnskovsplanter f.eks. har brug for betydeligt mere vand end en kaktus har. Generelt gælder det dog, at du skal vande dine plante mindre om vinteren og mere om sommeren.

Er du på udkig efter nogle flotte, indendørs stueplanter, kan du finde mange forskellige af slagsen blandt Hobbylands sortiment. Har du spørgsmål til pasning og pleje, kan de også være behjælpelige.