Fordele og ulemper ved at bo til leje

Bor du til leje? Så ved du også, hvad det indebærer. Fordelene ved at bo til leje er mange, du er ikke selv 100 procent ansvarlig for reparationer og dermed er du heller ikke selv økonomisk ansvarlig. Det giver selvfølgelig et pusterum i økonomien og i din tid da du bare kan ringe efter hjælpen, hvis noget går i stykker.

Et samarbejde med dine viceværter

Det er ikke kun de andre beboere du skal tage hensyn til, det er også dem som hjælper dig når du har brug for det. Og her skrives der om dine viceværter, er du på god fod med dem og tager du også hensyn til dem, ja så vil du også opleve lang bedre boforhold. For eksempel kan du huske på at tømme dine ting på trappeopgangen, når gulvet skal vaskes. Hvis dine gårdmænd eller viceværter er meget bebyrdet i en periode, så kunne du måske foreslå dit boligselskab at anskaffe en ekstra hånd, bare for en stund. Dette vil helt klart hjælpe en del og bor du i Københavnsområdet kunne du foreslå Københavnsk viceværtservice.

Et godt fællesskab skaber mere frihed

Der er også ulemper ved at bo i lejemål og specielt hvis du bor i en opgang. Her er der nemlig meget lyt og du skal huske at tage hensyn til dine naboer og det er helt sikkert også nemt nok, bare du er vant til det. Får man lidt må man også give lidt. Du har så meget frihed i forhold til det økonomiske og ansvarsmæssige aspekt når det gælder det praktiske, jamen så går der vel heller ingen skår af dig ved at tage lidt ansvar overfor de andre beboere. Så længe du følger husordenen, ja så har du vel dit på det rene. En rigtig god fordel ved at bo til leje er klart, hvis du udvikler et forhold til dine naboer. Det behøver ikke være til kaffedates, hver tirsdag morgen eller noget, men et smil og et hej er vel på sin plads. Husk på, nu bedre forhold du har til dine naboer, nu mere rådighed har du også. Her skal det forstås på den måde at dine naboer nok vil se igennem fingrene med at du larmer lidt ekstra denne ene gang, for du plejer jo at være sød og høflig. Man skal give noget for at få noget.