Sådan indretter du dit hjemmekontor

En god hjemmearbejdsplads er efterhånden blevet essentielt for næsten alle de mennesker, der kan udføre deres arbejde fra en computer.

Årsagen er naturligvis, at hele coronasituationen lavede om på den måde, vi ellers har udført vores arbejde på. Hvor det tidligere har været en fjern tanke at arbejde så meget hjemmefra, lærte corona-perioden os trods alt, at vi med digitale hjælpemidler og god selvdisciplin kan få det hele til at fungere. Men! For at arbejde optimalt, må man også have gode rammer. Derfor vil vi her se på nogle af de ting, du skal huske, når du indretter dit hjemmekontor.

Fleksibilitet er vigtig!

Når du arbejder hjemmefra, skal du naturligvis kunne tilgå dine filer og programmer – altså de samme som du bruger på arbejdspladsen. Derfor anbefaler vi en løsning, hvor du arbejder med et hosted desktop. Det betyder, at du har alle dine dokumenter m.m. tilgængeligt fra enten login via browser eller fra applikation på smartphone eller tablet.

Det gode ved at køre over en hosted desktop løsning er desuden, at den typisk er omfattet både antivirus og backup. Det betyder, der er taget god hånd om dit arbejde, i tilfælde af noget går galt, da i kan gendanne det.

Invester i gode møbler

Tænker du, at du bare kan sidde ved spisebordet på en klassisk hård stol og arbejde 8 timer? Så har du næppe prøvet et i praksis.

En god siddestilling – og evt. muligheden for at kunne stå op og arbejde ved et hæve- og sænke-bord – kan gøre underværker for arbejdsdagen. Men husk at når det kommer til indretning af hjemmekontor, så er en god stol med god rygstøtte lige så vigtig. Dertil skal du naturligvis også have en god belysning, så det ikke bliver anstrengende for dine øjne at sidde og arbejde i lokalet. God udluftning er ligeledes vigtig, da det er med til at holde energiniveauet oppe.

Du skal med andre ord investere i et godt skrivebord, en god kontorstol samt god belysning. Det kan desuden være en fordel at købe en ekstra skærm, så du har et ordentligt setup at være produktiv med.