Sådan skaber du et hyggeligt miljø på hjemmekontoret

Arbejder du ofte hjemmefra, så kan det være en god idé at etablere en hjemmearbejdsplads. Måske du allerede har fundet en god arbejdsplads, men mangler inspiration til at indrette hjemmekontoret, så det bliver hyggeligt og samtidig giver anledning til at arbejde koncentreret. I denne guide kan du hente inspiration til at indrette hjemmekontoret i din bolig.

Skån din krop med komfortable kontormøbler

Tilbringer du timevis foran computeren, så er det vigtigt, at du skåner din krop undervejs. Det kan du blandt andet gøre ved at investere i kontormøbler, hvor ergonomisk komfort er i højsædet. For eksempel er der flere fordele ved at vælge et hæve sænkebord til hjemmekontoret. Nogle af fordelene er som følger:

  • Du får mulighed for at variere din arbejdsposition i løbet af dagen – du kan altså let arbejde stående såvel som siddende uden at gå på kompromis med komforten.

  • Du får øget bevægelsesfrihed.

  • Let at betjene og indstille til dit behov.

Supplér eventuelt skrivebordet med en kontorstol, der støtter din ryg, når du arbejder.

Frisk rummet op med grønne planter

Mangler dit hjemmekontor liv? Det kan du hurtigt lave om på ved at placere et par grønne planter på skrivebordet, i vindueskarmen eller i det tomme hjørne af kontoret. Udover den pyntende og hyggelige effekt, som planter har på rummets atmosfære, så findes der tilmed planter, som har en udrensende effekt. Det vil altså sige, at planterne kan være med til at forbedre indeklimaet og dermed dit velbefindende.

Placér personlige nipsgenstande i rummet

Selvom hjemmekontoret skal bruges til at arbejde koncentreret og produktivt, så må indretningen gerne føles hjemlig og personlig – det vil give dig mere lyst til at befinde dig i rummet. Du kan give rummet dit helt eget touch ved at placere personlige nipsting såsom dit yndlingskaffekrus, citater, billeder og eventuelt en opslagstavle til vigtige noter.