Skal man have en eller flere lamper i sin stue?

Lamper i stuen

Når det kommer til belysning i stuen, er der flere ting, du skal overveje. Det er bl.a. en god idé at overveje, om du skal have en eller flere lamper i din stue. Det er vigtigt at gøre sig denne overvejelse, da det ikke er noget, der kan gives et konkret svar på.

Der er mange elementer, der spiller ind, når man skal vurdere, hvorvidt det er tilstrækkeligt med én lampe. Er du i tvivl om, hvor mange lamper til din stue, du skal have, bør du læse med herunder, hvor du præsenteres for en række af de overvejelse, du bør gøre dig.

Hvor stor er din stue?

Du bør start med at overveje størrelsen på din stue. Jo større den er, jo mere behov er der også for lys. Har du en stor stue, er der derfor en god chance for, at det ikke er nok med en lampe. Har du en meget lille stue, kan det dog godt være tilstrækkeligt med en enkelt lampe.

Selvom du har en stor stue, skal du dog også være varsom med at have for mange lampe. Du risikerer nemlig, at det kan komme til at virke for fyldt. Overvej det derfor nøje, inden du køber nye lamper til din stue, da det ikke skal blive for overdrevet.

Hvilke krav stiller du til belysningen?

Der er stor forskel på, hvad folk stiller af krav til deres belysning. Derfor er der også forskel på, hvor mange lamper, der er behov for. Når du skal købe lamper, er du derfor nødt til at overveje dine behov. Kun dermed kan du ramme plet ift. det rette antal lamper.

Er du typen, der foretrækker at have en meget oplyst stue, er det sandsynligvis nødvendigt med et større antal lamper. Har du sjældent behov for en meget oplyst stue, behøver du ikke nær så mange lamper. Derfor er det især dine behov, der skal diktere dit valg.

Har du brug for læselys?

Når du skal stille krav til lyset i din stue, skal du også overveje, om du har brug for læselys. Er du typen, der er glad for at læse, er det ikke noget, du bør gå på kompromis med. Du kan endda vælge at få lavet et hjørne i stuen, der er lavet specifikt til at læse.

Er du typen, der læser en del, ved du også, at lyset er vigtigt. Det er ikke rart at læse, hvis ikke man kan læse under et skarpt lys. Derfor er det noget, du bør have med i dine overvejelser, når det kommer til lys i stuen. Det kræver nemlig, at du har lamper, der kan give et sådant lys.

Er det spots i loftet?

Noget der også bør være med i dine overvejelser er, om du har spots i loftet. Hvis du har det, er der ikke behov for nær så mange lamper. I nogle tilfælde er der faktisk end ikke behov for lamper. Det vil dog være rart at have, hvis du ikke vil have lyst hele stuen op af dine spots.