6 hurtige veje til at peppe dit badeværelse op med stil

Organiser dine overflader

At peppe dit badeværelse op kan lyde som en større opgave, men sådan behøver det ikke være. Små ting kan gøre en stor forskel, særligt hvis laver flere små projekter på en gang. Lidt opgradering her og der kan hurtigt peppe badet op, uden at det behøver koste dig mange kæfter, tid eller penge.

En god lille opgradering du egentlig kan lave på en eftermiddag, er at organisere dine overflader, altså hylder, området omkring håndvasken osv. Disse steder kan let rodes til, så at afsætte lidt tid til at organisere dem kan virkelig betale sig. En god løsning er at finde en flot bakke og så have ting som sæbe, glas til tandbørster og lignende stående på bakken.

Skift armatur

Et lidt større projekt, men til gengæld også et projekt der virkelig kan ændre indtrykket af et badeværelse, er at skifte dit armatur. Har du klassisk, sølvfarvet armatur kan en ændring til for eksempel matsort virke super skarpt. Skifter du dit armatur er det dog vigtigt at du skifter det hele – altså både bruser og håndvask.

For at få den fulde virkning af nyt armatur skal det nemlig matche, ellers kommer det til at se rodet ud. Prikken over i’et kan så være at finde matchende tilbehør til. For eksempel kommer Unidrains Reframe kollektion, der tæller ting som toiletrulleholder og kroge til håndklæder, i en række farver så du nemt kan matche det med dit armatur.

Vælg en gennemgående farve

Det er ikke kun med armaturet at en kontinuitet i farverne kan hjælpe. En effektiv måde at peppe badeværelset op, er at vælge en særlig farve til at gå igen flere steder i badet. Dette kan du gøre enten ved at tage udgangspunkt i noget du har i forvejen, eller købe helt nyt til det.

Lad os for eksempel sige du har et bruseforhæng i en flot, blå farve. Brug dette som udgangspunkt til at gå på jagt efter genstande i same farve. Dette kan være alt fra stearinlys til håndklæder eller måske, hvis du er lidt eventyrlysten, et toiletsæde. På den måde skabes der en flot, farvelig kontinuitet i badeværelset.

Opgrader din bruseniche

En anden tilgang til at peppe badeværelset op uden at renovere det hele på én gang, er ved at se på ét område ad gangen. Et oplagt valg her er brusenichen. Ofte vil denne være en betydelig del af badeværelset, så pepper du den op, vil det smitte af på resten.

En lækker trend du med fordel kan gå med på, er at udskifte det gamle bruseforhæng med en såkaldt brusevæg. Unidrains brusevægge fra GlassLine for eksempel er lavet i glas, og føles dermed lette og elegante i dit badeværelse. Overvejer du samtidig matsort armatur, kan du med fordel vælge en brusevæg med sort metalramme til at matche det.

Plads til læsestof

Læsestof på badeværelset kan måske virke lidt fjollet, men i en tid hvor mange af os prøver at være lidt mindre på vores smartphones, er det ikke så dum en ide at have lidt alternativ underholdning på badeværelset.

Dette gælder især fordi læsestof giver god mulighed for at indrette pladsen til det lidt flot. Måske du kan anskaffe en lækker, gammeldags avisholder. Eller hvad med at sætte nogle flotte hylder op med plads til nogle sjove bøger og duftlys? Ikke alt på badet behøver jo være ren funktionalitet.

Gå vintage

Få trends har været så store på tværs af så mange felter som genbrug i de seneste år. Fra mode til boligindretning er der kommet enorm prestige i at finde lækre vintageting og inkorporere dem i sit boligdesign og dette er også en god måde at peppe dit badeværelse op.

Vintageobjekter skaber utrolig meget stil, og kan sagtens passe sammen med mere moderne ting. Hvad med nogle gamle trækasser til opbevaring? Eller måske en flot gulvlampe til lidt mere hyggeligt lys. Igen er det kun fantasien der sætter grænserne, og så længe du tænker på at tingene matcher nogenlunde farvemæssigt, skal resultatet nok blive elegant og stilet.