Det er vigtigt at vælge de rette materialer til dit badeværelse?

Ved indrettelsen af dit badeværelse, er det vigtigt, at du får valgt de rigtige materialer, så du får et badeværelse, som passer til dit behov? På www.flottebade.dk, kan du finde alt hvad du behøver for at få et skønt badeværelse, som du kan nyde mange år ud i fremtiden.

Hvilke materialer er velegnet til badeværelser?

Når vi taler om Materialer på badet, er der en række ting, som de gerne skulle kunne opfylde, lige som der i mange tilfælde, er en række bygningsmæssige regler, som skal overholdes. Tjek derfor altid bygningsreglementet grundigt, så du ikke bruger materialer, som ikke er godkendte til formålet.

På overfladerne; gulve og væg, skal der være en vådrumsmembran, som sikrer at fugt ikke kan trænge længere ind i konstruktionen. Især bruseniche og gulv har helt bestemte reger for dette. Støbte forseglede gulve, eller klinker er derfor det mest udbredte, da det ikke er sugende overflader. Som udgangspunkt kan man for eksempel ikke anbefale et trægulv til et badeværelse.

Elektriske produkter, som lamper, spejle, spabade osv. skal overholde bestemte IP standarder, alt efter, hvor i badeværelset de skal monteres. For eksempel, er brusenichen i en anden zone, end der hvor badmøblet er monteret og derfor er der andre krav til el i brusenichen.

Badtilbehør beregnet til bad?

Ved valg af badtilbehør, kan også være vigtigt at tænke over, hvilke materialer disse er lavet af. Man kan måske finde på, at købe håndklædekroge, som er beregnet til en entré, fordi man synes de er pæne, men måske risikere man at de ruster, eller bliver grimme, fordi de ikke er beregnet til det fugtige miljø, som man har på et badeværelse. Måske har man valgt et tanbørste krus af metal, som begynder at afsætte pletter på håndvasken, og som kan være vanskelige at fjerne igen.

Et andet eksempel er spejle, hvor tynde spejle på, måske helt ned til 4mm, kan være fint i en garderobe, men ikke er så velegnede på badet. Og limer du evt. dit spejl op, så skal limen også være af en type, som er beregnet til badeværelser.

Det er også en god idé at kigge på rengøringsvenligheden af et produkt, inden du placere det på dit badeværelse, da ting der står på badet oftere har brug for aftørring, end hvis de stod andre steder i hjemmet.