Er der mobildækning på din adresse?

Mobildaekning

Er du ofte ude for, at du har dårlig forbindelse, når du snakker i din mobil? Det kan være din telefon, der ikke modtager så godt, men det kan også være, at mobildækningen er dårlig der, hvor du bor. Her får du et par fif til at finde ud af hvad problemet er.

Dårlig dækning på landet

Hvis du bor i et område, der er tyndt befolket kan din dårlige forbindelse meget vel bunde i, at der ganske enkelt ikke er ret mange master i området. Det er ikke de landlige områder, hvor folk lever spredt, der har mobiludbydernes bevågenhed. Det er alt for dyrt at sætte master op i områder med få mennesker. Derfor er mobildækningen desværre ofte dårligst på landet og meget bedre i de større byer.

Tjek masternes placering

Der er kun tre mobiludbydere her til lands. Det er TDC, 3 mobil og Telia / Telenor. De to sidstnævnte deles om deres master og har således flest master tilsammen. Det er dog stadig TDC, der har den bedste dækning. Du kan finde ud af hvilken udbyder, der ligger tættest på dig ved at søge på mastedatabasen. Kan du så se, at det er en anden udbyder end den du benytter, der ligger tættest på dig, kan det måske være en fordel at flytte dit abonnement.

Undersøg lokalområdet

Men tjek lige om der er en anden mast, der ligger næsten lige så tæt på. Dækningen kan nemlig påvirkes af skove, dale, søer, åbent hav og store byggerier i beton. Så undersøg, hvad der ligger i mellem din bopæl og masten, inden du flytter selskab. Til tide kan den, der ligger næst tættest være den bedste.

Spørg venner og familie

Du kan også starte en lille undersøgelse blandt venner og familie, når de kommer på besøg. Spørg hvilken udbyder de har, hvilken telefon de har, og hvordan deres forbindelse er, når de er hos dig. På den måde kan du måske snævre dig ind til, hvad der vil være den mest optimale løsning, når du nu bor, hvor du bor.