Mit gulv ser så slidt ud – hvad skal jeg gøre?

Gulvafslibning i København - Her finder du den komplette guide til gulvafslibning i København. Gåde råd og tips til hvad du skal tænke på.

Vælg en gulvafslibning i København eller på Sjælland for et nyt look til dit gulv

Mange lejligheder og virksomhedslokaler ligger i bygninger i København, som har mange år på bagen. De har måske en super beliggenhed, men det kan være længe siden, at lokalerne sidst blev renoveret. Det betyder selvfølgelig rigtig meget, hvordan gulvet i din lejlighed i København ser ud. Eller måske bor du i et hus uden for København eller et andet sted. Ser dit gulv meget slidt ud med masser af mærker og ridser, så får det hele lokalet til at fremstå lidt lurvet. Der er dog gode råd at hente – det er slet ikke så svært at få et trægulv til at fremstå som helt nyt. Det kræver en gulvafslibning og en efterbehandling, men så ser dit gulv altså også helt nyt ud.

 

De fleste har en supertravl hverdag med fuldtidsarbejde og børn, og så har man nok ikke så meget overskud til at tænke på vedligeholdelse af sin bolig, men man trives jo trods alt bedst i en pæn og frisk bolig. Det samme gælder for din arbejdsplads i København, eller hvor du måtte arbejde. Man trives klart bedst under gode arbejdsforhold og i pæne og velholdte lokaler.

 

En gulvafslibning er faktisk nok til at friske gulvet op og få det til at se så godt som nyt ud. Du ender med et pænt og jævnt gulv, som hverken har ridser eller misfarvning. Gulvet skal dog helst være nogenlunde jævnt for at få et godt resultat, hvis man ”nøjes” med en gulvafslibning. Ellers kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling, som er et lidt større ”indgreb”. Der er nemlig stor forskel på en gulvafslibning og en gulvafhøvling, men begge dele er selvfølgelig et godt alternativ til helt at udskifte trægulvet, hvilket jo kan blive ret dyrt. 

Skal jeg selv forsøge mig med en gulvafslibning, eller skal jeg finde et gulvservicefirma?

Det kan faktisk ikke anbefales selv at gå i gang med en gulvafslibning, for det er svært at slibe et gulv og få det til at se pænt og jævnt ud og ikke efterlade slibemærker. Efterbehandlingen er også svær. Har man først gjort det forkert, er det svært at rette op på uden at starte helt forfra. Det ender højst sandsynligt ikke med at blive meget dyrere at få et gulvfirma til at ordne det for dig, end hvis du selv skal leje maskine og købe efterbehandlingsmaterialer plus bruge din dyrebare tid på det. Det bliver også helt sikkert et meget flottere trægulv, hvis du får en professionel gulvafslibning.

 

Derfor kan det anbefales at lade et professionelt, erfarent gulvfirma ordne det for dig. De står for det hele fra start til slut. Det eneste, du selv skal gøre, er at rydde lokalet, inden gulvfirmaet kommer, og efter arbejdet er udført, skal du selvfølgelig også selv sætte dine ting på plads igen, men det er da det mindste af det hele.

Efterbehandling af gulvet

Man kan selvfølgelig ikke bare lade trægulvet stå ubehandlet hen efter en gulvafslibning.  Det skal efterbehandles med det samme for at beskytte træet, og man kan få et rigtig flot resultat, hvis man vælger den rigtige finish. Der er flere forskellige muligheder. Det afhænger jo bl.a. af, hvordan du gerne vil have, dit gulv skal ende med at se ud efter behandlingen. Hvis du er i tvivl, hvilken efterbehandling du skal vælge for at få det ønskede resultat, så lad gulvfirmaet rådgive dig. Det bør være en del af deres service, de er jo eksperterne og kender til alle mulighederne.

 

Der findes flere former for efterbehandling, f.eks. lakbehandling, oliebehandling eller ludbehandling. Hvis du har børn og husdyr, som måske er lidt hårde ved dit gulv, er det nok en god idé at vælge en slidstærk lakering efter en gulvafslibning, helst flere lag lak. Et lakeret gulv er nemmest at gøre rent. Du kan vælge at give dit lakerede gulv et gyldent look, men der findes faktisk flere typer lak, f.eks. mat, silkemat og blank lak, og lakken kan endda få en hvidpigmentering.

 

Hvis du hellere vil have et mere moderne råt naturligt udseende, kan du få dit trægulv ludbehandlet, hvilket er smudsafvisende, og det kan også få en hvidpigmentering, hvis du synes om det.

En anden mulighed er en oliebehandling, som fremhæver træets naturlige fremtoning og glød. Du kan vælge en naturolie, som giver dit gulv en nøddeagtig behagelig farve, eller du kan vælge en hvid olie, hvor gulvet først behandles med hvid lud for at få den rigtige farve. Det er perfekt til lyse træsorter. Naturolie er bedre til eg og mørkt træ.

Valg af gulvfirma i f.eks. København

Det vigtigste er at vælge et gulvfirma, som har erfarne medarbejdere, så man kan stole på, at arbejdet bliver udført i bedste kvalitet. Det er selvfølgelig også vigtigt for dig, at de er færdige med arbejdet til tiden, så det er til så lidt gene for dig som muligt.
Der findes en del gulvbehandlingsfirmaer, men et firma som 4M Gulvservice kan klart anbefales til gulvafslibning i København. De rykker ud både i København og på hele Sjælland, og de har rimelige og fair priser.