Parketgulve og dets egenskaber

Trægulve er en af de mest klassiske gulvtyper. Der findes flere forskellige typer trægulve, hvoraf de mest udbredte er stavparketter, plankegulve og ikke mindst parketgulve som du kan læse mere om i denne tekst. Er du på udkig efter et nyt gulv, køb dit parketgulv her.

Parketgulve eller 3-stavs gulve adskiller sig fra plankegulve ved at overfladen af hvert gulvbræt, består af 3 stykker træ modsat et plankegulv, hvor det er et stort stykke. Dette gør, at prisen på et parketgulv oftest er lavere end prisen på et plankegulv. Parketgulve gør det derfor muligt at få et smukt trægulv også, hvis budgettet er knap så stort.

At et parketgulv består af flere stykke træ betyder også at et parketgulv ofte har et levende og karakterfuldt udseende.

Parketgulvet findes i et utal af forskellige dekorative varianter, da parketgulve findes i mange forskellige træsorter, sorteringer og med forskellige typer overfladebehandling. Parketgulve findes derfor såvel i lyse træsorter som ask og ahorn, i mørke træsorter som valnød og wenge samt i træsorter, der ligger et sted i mellem eksempelvis eg. Parketgulve kan både fås med et roligt ensartet udtryk og med et meget levende rustik look. Det betyder, at der findes parketgulve, som passer ind i en hver indretningsstilart.

Er parketgulv er et naturprodukt, så ved at vælge denne gulvtype bringer du et stykke af naturen ind i din bolig, samtidigt betyder det, at gulvet vil forandre sig med tiden og alt efter trætypen vil gulvet med tiden blive mørkere eller lysere. Behandler du dit trægulv rigtigt, så er det den eneste gulvtype, der bare bliver flottere med tiden.

Et parketgulv kan kræve en del pleje især, hvis du vælger et olieret trægulv, som jævnligt skal have olie for at gulvet ikke mister sin overfladebeskyttelse. Ønsker du ikke at skulle bruge så meget tid på dit gulv, så er et parketgulv med en lakeret overflade mindre plejekrævende.