Godt at vide om at male loft

Det er tid til at male loftet og give rummet nyt liv – men er du helt klar over, hvad opgaven indebærer? Maling af loft bliver gjort i de fleste hjem fra tid til anden, men det er ikke alle, der forstår, hvad og hvordan det fungerer.

Her kan du læse nogle korte ting om at male loft. Skal og kan du gøre det selv? Er der behov for særlig maling? Læs artiklen her og bliv klogere på det hele, så du kan få et godt resultat.

Overvurder ikke egne evner

Det er hårdt at male loftet – meget hårdere, end du måske tror. Én ting er at male en vertikal væg, men når du maler loft, vil du stå i meget lang tid med hånden over hovedet og nakken bøjet på en måde, den ikke bryder sig om.

Så lad være med at overvurdere dine egne evner. Hvis det er et stort lokale, der skal males, så tro ikke, du bare kan gøre det på en weekend, hvis du ikke er vant til arbejdet. Ansæt hellere nogen og tag et andet sted hen, mens det bliver gjort.

Få fat i ordentlig maling

Loftet er sjældent lavet af det samme som murene, og derfor kræver det særlig maling, der kan holde fast i det specifikke materiale. Loftmaling kommer med mange forskellige ord sat på sig, og hvis du ikke ved, hvad dit loft er lavet af, kan det blive en udfordring.

Du kan enten konsultere den maler, du har ansat, eller høre en tømrer ad. Det kan også meget vel være, du har papirer om huset, der fortæller, hvad loftet er lavet af. Så kan du selv finde den bedste maling til den specifikke opgave.

Der er ikke noget, der hedder for meget indpakning

Når du maler loftet, så vil malingen dryppe. Derfor er der ikke noget, der hedder for meget indpakning. Alle møblerne skal ud af lokalet, og er der noget, der ikke kan flyttes, så pak det helt ind. Det kan være køkkenborde, køleskabet, køkkenskabe, en indbygget bogreol, hvad som helst. Dæk det til med avispapir eller særligt indkøbte dækkener – bare dæk det.

Dét gælder også dig selv. Stå aldrig direkte under penslen eller rullen, du arbejder med, og hav ansigtet dækket af en passende maske – også gerne beskyttelsesbriller. Dæk dig selv så vidt som muligt, så du ikke skal slås med maling i badet senere.