Tips til et godt resultat når du maler indendørs

Forskellige farver

Skal du i gang med at male indendørs? Så tænker du måske, at det er nemt nok. Det er bare at købe en indendørs maling og en malerrulle, og så er du klar. Dog er det vigtigt, at du gør brug af nedenstående tips for at opnå et godt resultat.

Vælg den rigtige maling

Når du maler indendørs, skal du bruge den rigtige maling. Det vil sige, at du skal bruge en maling, der er beregnet til vægge og lofter (typisk er det den samme maling). Når du skal male ting såsom vinduer, døre, paneler med videre, skal du anvende en træmaling. 

Forarbejdet er guld værd

Du må aldrig springe forarbejdet over, da det er guld værd for resultatet. Du bør altså være grundig med både spartling, slibning, rengøring og afdækning. 

Brug malertapen flittigt

Hvis du ikke skal male fodpaneler, lister og så videre, skal du bruge malertape, så du ikke får maling på disse. Når malingen er overfladetør, skal du fjerne malertapen, så den ikke sætter sig for godt fast. 

Skal du male fodpaneler og lister, er det en fordel, at du giver dem en lille smule vægmaling, da det gør overgangen mellem vægmalingen og træmalingen pænere. Husk at sætte malertape på væggene, når du skal male fodpanelerne.

Spartl og slib 

Inden du maler, skal du spartle skader, huller og revner. Slib efterfølgende alt, der er blevet spartlet, når det er tørt. 

Mal langs kanterne og i hjørnerne

Inden du maler dine lofter og vægge med en malerrulle, skal du male langs alle kanter og i hjørnerne med en pensel.