Få mere ud af din søvn

Er du klar over, at du faktisk tilbringer omkring en tredjedel af dit liv i din seng? Det gør du i hvert fald, hvis du følger anbefalingerne og 8 timers søvn hver nat. Det er dog slet ikke alle danskere, der får en ordentlig nattesøvn af den ene eller den anden grund. Herunder får du nogle gode råd til, hvordan du får mere ud af din søvn.

Få gode sovevaner

Alle levende væsener har brug for søvn. Det er nemlig, når vi sover, at vi genoplader vores batterier og lader vores underbevidsthed gennemgå dagens oplevelser. Mange danskere lider desværre af søvnproblemer, der enten betyder, at de har svært ved at falde i søvn, eller at de sover uroligt. Der er heldigvis en række ting, man kan gøre, for at forbedre kvaliteten af nattesøvnen.

Først og fremmest bør man sørge for, at man har nogle gode sovevaner. Her er det allervigtigste, at du ikke går for sent i seng om aftenen. Undgå desuden at invitere skærme ind i soveværelset, da de er det rene gift for din nattesøvn. Og det gælder altså både mobiltelefoner, tablets, computere og fjernsynsskærme. Prøv i stedet at tage en god bog med i seng og eventuelt en kop varm te. Begge dele hjælper med at få dig ned i gear, så du kan falde til ro inden sengetid.

Hvis du ønsker flere gode råd til gode sovevaner, kan du læse meget mere hos Soveguru.

Invester i en ordentlig seng

Udover at forbedre dine sovevaner, kan du også overveje at investere i en ny seng. En god seng er nemlig altafgørende for, om du får en god nats søvn. Når du tilbringer op imod en tredjedel af dit liv i sengen, er det naturligvis vigtigt, at den passer til din krops behov. Hvis du f.eks. sover på en madras, der er for hård eller for blød, kan det giver dig rygsmerter. Og det giver vist sig selv, at det vil påvirke kvaliteten af din søvn. Hvis du investerer i en ny seng, bør du desuden overveje, hvilken type topmadras, du skal vælge. Det er nemlig slet ikke ligegyldigt i forhold til din søvnkvalitet. Hvis du f.eks. døjer med nattesved, bør du gå efter en topmadras med latexfyld. Har du omvendt problemer med at holde varmen, kan du med fordel få efter en topmadras med memory foam, da det holder bedre på varmen.