Hvad er vigtigst for indretning i et soveværelse?

Soveværelset er et lidt specielt rum i vores hjem. Det er måske et af de mest private rum, vi har. Det er et af de værelser, hvor der sjældent kommer gæster, og det skal være et sted, hvor vi er trygge og føler os godt tilpas. Derfor gælder der andre regler, når man indretter sit soveværelse, end når man indretter resten af ens hjem. 

Sengen

Sengen er simpelthen det vigtigste i dit soveværelse. Ret åbenlyst. Hele rummet handler om søvn og ro, og det foregår i sengen. En seng skal have den perfekte balance mellem komfort og design, sådanne senge kan du finde lige her

I lang tid har senge uden hovedgærde været meget populære, men tendensen for tiden er, at vi vender tilbage til senge med lidt mere personlighed, stil og form. 

Ro 

Et soveværelse skal være et sted, hvor du kan slappe af. Derfor er det en god tommelfingerregel, at du går efter rolige farver og rene linjer. Mange af os bor i små lejligheder, hvor vi er nødt til at have flere funktioner i et soveværelse – for eksempel et kontor eller et kreahjørne. Det er også helt okay, men organiser dit soveværelse på en måde, så der er forskellige afdelinger. Det kan være en skillevæg eller et gardin, der giver dig en fornemmelse af to rum. Det er vigtigt, at du kan lukke dine ting inde i et skab, så du har en lukket overflade. Det giver hjernen mere ro. 

Renlighed

Et andet element, der er vigtigt, er renlighed. Det handler om nogle af de punkter, der bliver nævnt i afsnittet om ro. Sørg for, at du ikke har for mange nips ting, og du har overflader, der nemt kan tørres af. Sørg for, at din seng er så høj, at du kan gøre rent under den, eller går helt ned til gulvet. Støv generer dig og giver dig dårlig søvn, så når du skal indrette dit soveværelse, så tænk på renlighed og ordentlighed. Det vil give dig bedre søvn, mere afslapning og ro i hovedet. 

Belysning og lamper

Belysning er også et vigtigt element for, at du kan slappe af i dit soveværelse. Det handler om at have mange forskellige lyskilder, så du både kan have kraftigt lys, hvis du arbejder i dit soveværelse, men du også har standerlamper og sengelamper, så du kan have hyggebelysning, når du skal slappe af eller før du skal sove.