Sådan vælger du den rigtige kaffemaskine

Når du skal til at vælge kaffemaskine, er der nogle overvejelser som du kan gøre dig inden, for at du vælger den rigtige. Der findes rigtigt mange forskellige kaffemaskiner på markedet, nogle med smarte funktioner, og andre som giver håndværket tilbage til forbrugeren. Læs med her, og find ud af hvordan du vælger den rigtige kaffemaskine.

Hvilken slags kaffe vil du brygge?

En af de første ting du skal overveje er, hvilken slags kaffe du vil brygge på din kaffemaskine. Der er nemlig stor forskel på kaffemaskiner til henholdsvis filterkaffe og espresso, og det er derfor vigtigt, at du ved, i hvilken kategori af kaffemaskiner, du skal kigge efter.

Når du har besluttet hvilken kaffe du gerne vil brygge, kan du begynde med de næste overvejelser. Der findes nemlig mange forskellige varianter og variationer af kaffemaskiner, og det er også noget som du skal have med i dine overvejelser.

Kaffekapsler eller normal kaffemaskine?

Du kender sikkert allerede de smarte kaffekapsler, som giver dig mulighed for at lave en god kop kaffe i løbet af ingen tid. Kaffekapsler er dog oftest noget dyrere, end hvis du vælger at bruge en ordinær kaffemaskine. Desuden mister man også lidt af smagen, når man bruger kapsler.

Hvor meget tid vil du bruge på din kaffe?

Når det er kommer til kaffemaskiner, er det ikke kun hvilken slags kaffe du vil brygge, som spiller en rolle. Du kan nemlig få kaffemaskiner i både manuelle og automatiske udgaver. Her handler det hele egentlig om, hvor meget tid og arbejde du vil ligge i, at brygge din kaffe.

En manuel kaffemaskine er ligesom en god gammeldags filterkaffemaskine. Her skal du selv kværne bønner, putte den malede kaffe i filteret, og fylde maskinen op med vand. Det samme gælder også ved en manuel espressomaskine.

Automatisk eller semiautomatisk?

Du kender de fuldautomatiske kaffemaskiner fra arbejdspladsen, hvor du med et tryk på en knap, kan få lige præcis den type kaffe du ønsker. En fuldautomatisk kaffemaskine gør stort set hele arbejdet for dig, men det hele afhænger af hvilke krav og behov du har.

Du kan også vælge en semiautomatisk espressomaskine, som gør meget af arbejdet for dig, men stadig giver dig lov til have en finger med i spillet. Her skal du stadig selv kværne bønner, fylde vand på, og sætte filteret i kaffemaskinen.

Hvad er dit budget?

Det er også vigtigt, at du overvejer hvad dit budget er, inden du vælger. Der findes utroligt mange kaffemaskiner på markedet, og det er derfor en god idé at du ved hvor meget du vil bruge på din nye kaffemaskine, således at du kan finde den bedste, indenfor dit budget.