3 oprydningstips til den travle børnefamilie

Når man får børn, så er der pludseligt en masse nye ting, som man skal have styr på. Derfor får man ekstra meget at se til i hverdagen, og det kan hurtigt gå udover de vaner, som man havde opbygget førhen. Heriblandt de vaner, som man havde ift. at få ryddet op i sit hjem. Af den grund har vi lavet dette indlæg med 3 tips til, hvordan du kan optimere oprydningen, og gøre det så nemt som muligt for dig selv.

Gør det til en vane

Det første tip giver måske lidt sig selv, men det er klart nemmere at holde et rent hjem, end at man skal gå og gøre rent hele tiden. Derfor anbefaler vi, at man gør det til en vane at rydde op i løbet af dagen, efterhånden som man er færdig med de ting man bruger.

Et eksempel kan være, at man ikke må sætte sig på sofaen og se tv, medmindre køkkenet er ryddet op og gjort rent. Ved at få denne vane ind, så har man altid et lækkert og rent køkken, som ikke ligner et bombet lokum.

Få børnene til at rydde op efter sig selv

Et andet godt tip er, at når børnene når en alder, hvor de selv kan rydde op. Så er det en god idé at opdrage dem til at rydde op efter sig selv. Det kan man gøre på samme måde som vanen med køkkenet, man får altså indbygget en vane ved barnet om, at de skal rydde op, før de må noget nyt, som de synes er sjovt.

Et eksempel på dette kan være, at de ikke må få dessert, hvis deres værelse ikke er flot og ryddeligt. Her er det dog vigtigt, at man holder igen, hvis de ikke rydder op, og man selv har lyst til dessert. Hvis man først bryder vanen en gang, så spejler barnet sig i en, og kan finde på det samme.

Køb udstyr der gør det nemmere

For at gøre en vane så nem som muligt at få, så er det vigtigt, at man har det rette udstyr. Det kan som eksempelvis være en kurv til opbevaring af legetøj. Ved at købe en kurv til netop dette, så ved børnene altid, at det er her legetøjet skal opbevares.

Går vi over i den voksne verden, så kan det være en idé at købe en robotstøvsuger. Ikke nok med, at den kan støvsuge gulvet, så kan den også presse en til, at man er nødsaget til at sørge for gulvet, er frit for legetøj og andet rod, så den kan komme rundt.