Gør børnene glade

Har du børn, der længe har snakket om, at de godt kunne tænke sig at få opgraderet børneværelset? Det er måske begrænset, hvad I kan gøre med indretningen. Måske værelset ikke er så stort, og samtidig er der altid alverdens former for legetøj og opbevaring, der skal være plads til. Men ofte kan man faktisk godt gøre ting, der fuldstændig kan ændre udseendet af et værelse, selvom man ikke havde overvejet løsningen.

Har I for eksempel snakket om, at der godt snart kunne blive malet? Måske værelset lige nu er hvidt. Man kan lynhurtigt skabe en helt anden stemning ved at give væggene en farve. Måske du med det samme tænker på dit eget børneværelse, hvor alle væggene måske havde samme farve? Sådan behøver det slet ikke være. Hvis I nøjes med blot at male en enkelt væg i en farve og holder de andre hvide, kan I skabe et helt nyt perspektiv i værelset og give liv. Du kan se en masse maling til børneværelset her.

Få det hele til at hænge sammen

Når man maler, er det vigtigt, at man har tænkt over, at det er noget, der formentlig skal blive på væggene de næste mange år. Det skal altså gerne være en farve og et mønster, man ikke bliver træt af. Derfor kan det også godt betale sig at holde sig i rimeligt neutrale eller afdæmpede farver. Man kan sagtens vælge rød eller blå, men overvej at gøre det i en støvet eller lys farve frem for en postkasserød væg, som man måske hurtigere risikerer at blive træt af.

Samtidig er det en god idé at kigge på møbler og tilbehør i værelset. Er alle puderne i rødlige nuancer? Så kan det være, de skal passe til væggen, så der er en følelse af sammenhæng. Det gør i hvert fald, at der virker mindre rodet.