5 tips til at vælge en håndværker

At vælge en håndværker er en stor beslutning. Du skal finde en, der kan udføre det arbejde du har brug for, uden at tage du skal betale for meget, eller risikere at ende med et sjusket stykke arbejde. Det er ikke altid let at vide, hvilken håndværker der er den rette til dit projekt, men med disse 5 tips vil du kunne træffe den bedst mulige beslutning.

Tip 1 – Få anbefalinger:

Bed om anbefalinger fra folk, du har tillid til. Dette er en af de bedste måder at finde en god håndværker på, fordi det er nemt og gratis. Folk, der har brugt andres tjenester og er tilfredse, vil være mere end glade for at anbefale dem. På samme måde hvis de har haft en dårlig oplevelse.

Tip 2 – Tjek andres anmeldelser:

Tjek anmeldelser på nettet. Du kan finde mange forskellige anmeldelser af håndværkere, og de er som regel meget informative, hvis du læser dem grundigt. Det er vigtigt at bemærke, at de personer, der skriver disse anmeldelser, ofte har en bagtanke. Det kan være at de er oprigtigt tilfredse og med glæde anbefaler håndværkeren, men det kan også være de har set sig sure på håndværkeren af andre grunde, og derfor giver en dårlig anmeldelse. Det vigtigste er at du bruger din sunde fornuft.

Tip 3 – Få alt på skrift:

Det bedste, du kan gøre, er at få alt på skrift. Dette omfatter prisen, arbejdets omfang, projektets periode, og hvilke materialer der vil blive anvendt. På den måde er der ingen overraskelser senere hen i forløbet. Derudover kan I fra start aftale en deadline. Hvis arbejdet tager længere tid end forventet, kan du på denne måde foretage ændringer i god tid og undgå, at et projekt trækker for langt ud.

Tip 4 – Betal ikke på forhånd:

Sørg for, at betalingerne først sker, når alt arbejdet er afsluttet. Dette vil hjælpe dig med at beskytte dig mod at betale for noget, der ikke er færdigt eller ikke lever op til den forventede kvalitet. Hvis du stoler på håndværkerens ry eller har fået vedkommende anbefalet, kan der også aftales at betale et depositum, men som udgangspunkt skal du aldrig betale på forhånd.

Tip 5 – Få flere tilbud:

Hvis du er usikker på nogle af de andre tips, anbefaler vi, at du indhenter mindst tre tilbud. Det vil være med til at give dig en idé om, hvad der findes på markedet, og hvor meget det kan koste. En anden måde kan være at benytte sig af et matchmaking site som boligmesteren.dk eller lignende. Disse sites har en masse håndværkere tilknyttet, og kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige håndværker til dit projekt.