Husk disse ting, når du går i gang med at renovere huset

Der er mange ting, der skal overvejes, når man går i gang med at renovere huset. Det kan være en stor opgave, og derfor er det vigtigt at have styr på alle de ting, der skal ordnes. Foruden det økonomiske, der naturligvis skal være på plads, før man går i gang, er der også nogle andre ting, der er praktiske at huske.

Hav en ordentlig stige

Når man skal have lavet noget i højden, er det vigtigt at have en ordentlig stige. Og når huset skal renoveres, kommer man mange gang til at skulle arbejde oppe i højden. Derfor er det vigtigt med en ordentlig stige til formålet, og en stige fra zarges er et praktisk valg. Der er mange forskellige variationer af zarges stiger, som for eksempel wienerstiger eller kombistiger, og de kan købes i forskellige højder alt efter, hvad man skal bruge. Desuden er zarges kendt for at lave robuste stiger med dybe trin, og det er mange gange praktisk, når man skal arbejde i højden.

Strømforsyning til værktøjet

Meget af arbejdet på bygninger kræver i dag brug en lang række elektriske maskiner. Derfor er det også vigtigt, at man sørger for, at der kan trækkes strøm til maskinerne. Mindre maskiner, som man kan have med sig i hånden og arbejde med, er som regel enten udstyret med et batteri eller kan tilsluttes en almindelig stikkontakt, mens andre maskiner har brug for mere strøm end det, der kommer fra en stikkontakt. Derfor er det også praktisk at have et cee stik et sted på grunden, så man kan gøre hele arbejdet mere effektivt. Og så kan man bruge stikket senere til andre formål, hvor der kræves meget strøm, som for eksempel til rejsegildet, når  huset er færdigt.

Tilladelse til at bygge om

Når man renoverer eller bygger om på et hus, er der en lang række love og planer, der skal overholdes, og det kan også variere fra hus til hus, hvad man kan få tilladelse til. Overordnet set er der dog ikke behov for en tilladelse, hvis man bygger om eller renoverer inden for husets nuværende beboelsesareal. Vil man dog ændre på beboelsesarealet, skal man først have tilladelse fra kommunen, og vil man rive dele eller hele huset ned, skal man også have tilladelse til dette fra kommunen og også fra kulturstyrelsen, hvis huset er fredet.

Der er dermed en række ting, man skal have in mente, når man går i gang med at renovere en bolig.