Spartel dine vægge udførligt inden tapetsering eller maling

Når man allerede har tapetseret sine vægge eller malet dem, er der ingen vej tilbage. Derfor er det ekstremt betydningsfuldt, at man udfører et ordentligt stykke forarbejde. Der er ikke mange, som er begejstrerede for tydeligt dårligt forarbejde, når det hæmmer slutresultatet betydeligt.

Se ikke ujævnhederne

Har du opsat en ny væg i hjemmet, er du garanteret i forvejen klar over, at der bør spartles, før der enten males eller tapetseres. Det plejer gør-det-selv-mennesker at være fornuftige til at undersøge, da de typisk gør det selv for at spare penge, men ikke fordi de er ligeglade med resultatet; Det skal helst være lige så godt, som hvis det var professionelt udført. Dette kan du nærme dig med sandspartel.

Hvad er sandspartelmasse?

Sandspartelmasse er en spartelmasse opblandet med fint sand. Det betyder, at du får et bedre resultat end med andre typer spartel. Det produceres selvfølgelig ikke kun i én kvalitet. Du kan få sandspartelmasse, hvor det er opblandet med fine sandkorn. Denne slags er primært beregnet til fuldspartling i modsætning til den grovere sandspartelmasse, der egner sig bedst til reparation af minimale revner, huller eller lignende. Du kan desuden få sandspartelmasse, der allerede er blandet med vand, men du kan også få det i pulvertilstand, hvor du selv skal tage dig af at røre det sammen med vand.

Gipsspartelmasse

En anden type spartelmasse er gipsspartelmasse. Dette er beregnet til spartling af gipsplader. Dog anbefales det af eksperter alligevel til at spartle med sandspartelmasse. Det kan sagtens fungere med gipsspartelmasse, men med sandspartelmasse vil du i mindre grad risikere at skulle genspartle. Det synker nemlig ikke i samme grad sammen under tørringen af spartelmassen. Sandspartelmasse kan desuden også benyttes til betonoverflader, murværk, pudsede vægge m.m. Ender du med at have en rest, vil du dermed bedre kunne bruge den fremtidigt, end du vil kunne få brug for gipsspartelmasse.