Er du nybygger og skal have opsat hegn om ejendommen?

I forbindelse med nybyggeri er der mange ting, du skal tage stilling til. En af dem er hegn eller hæk omkring din ejendom. Dette er især vigtigt, hvis du bygger hus i et nybyggerkvarter, hvor afstanden til naboen ikke er særlig stor. Hvis du overvejer at opsætte et hegn imellem jer, kan du med fordel opsætte et lydhegn. Det vil sikre dig en lavere grad af lyd og støj fra nabolaget og forbipasserende køretøjer. Det kan især have en stor værdi for dig, hvis du har bosat dig inde i byen, hvor larm og støj er helt normalt og ofte uundgåeligt.

Hegnet kan forenes med naturlige elementer

Blot fordi du fravælger en traditionel hæk mellem dig og dine naboer, behøver det ikke betyde, at du fravælger naturen. Du kan eksempelvis investere i et støjhegn lavet af piletræ, som giver et flot naturligt look. Du kan give hegnet endnu mere charme ved at tilføje beplantning, så fine blade vokser sig op ad piletræet. På den måde får du faktisk skabt en fin kombination af et hegn og en hæk, der samtidig sænker støjniveauet i din have. Det må siges at være det bedste fra begge verdener. Du kan naturligvis også holde dig til det rene udtryk fra piletræet, som giver en simpel, men hyggelig stemning i uderummet.

Ønsker du at værne om dit privatliv?

Før et lydhegn kan fungere helt optimalt, skal der ikke være nogen form for hul i hegnet. Det betyder altså, at hegnet holder helt tæt, og man dermed ikke kan se igennem og have frit udsyn til boligen ved siden af. Det er både rart for dig og dine naboer, at I kan få lov til at leve i fred og ro, uden at skulle tænke på, om der kan kigges ind i jeres hus eller have.