Gør din terrasse klar til vinteren

Efteråret har for alvor ramt os, og inden længe er vinteren på vej, hvilket betyder, at vi kan se frem til mørkere og koldere dage. Efteråret og vinteren er som regel også ensbetydende med, at vi opholder os mere indendørs, fordi det ikke altid er så sjovt at opholde sig udenfor, hvis det er for koldt. I forberedelserne til vinter kan du med fordel overveje, hvordan du gør din terrasse vinterklar, så den kan overleve de kommende måneder med meget mørke, kulde og generelt skiftende vejr. At gøre din terrasse klar til vinteren er samtidig en god anledning til at få ryddet lidt op og få det til at se pænt ud. Læs med i artiklen herunder og få inspiration til, hvordan du bedst muligt gør din terrasse klar til vinteren.

Rengør fliserne

Det er svært at forudsige, hvordan den kommende vinter bliver, men generelt er vinteren præget af meget skiftende vejr, hvilket kan være hårdt for din terrasse. Inden det bliver for koldt udenfor, kan det være en god idé at få en afrensning af fliserne på din terrasse, så de er helt rene og pæne til vinteren. På den måde er de også bedre rustet til at kan holde til det kolde og skiftende vintervejr. Det kan godt betale sig at få professionel hjælp til at rengøre dine terrassefliser, da professionelle fagfolk kan sørge for at få dine fliser til at se ud som nye.

Fjern havemøblerne

Inden vinteren for alvor melder sin ankomst, er det også en god idé, at du fjerner dine havemøbler fra terrassen og stiller dem et tørt og sikkert sted, så de er godt beskyttet vinteren over. Vinteren byder som regel på frost, sne og regn, og det er ikke alle havemøbler, der er lige godt rustet til dette vejr. Så hvis du vil være sikker på at beskytte dine havemøbler, så de kan holde i mange år, vil det være en fordel for dig at fjerne dem fra terrassen og placere dem et sted, hvor de er godt beskyttet indtil foråret.

Beskyt dine blomster og planter

Hvis du har blomster og planter stående på din terrasse, kan det også være en god idé at sørge for at beskytte dem, inden vinteren for alvor melder sin ankomst. Nogle planter kan sagtens klare sig igennem en mild vinter, men hvis der kommer for meget frost, kan de have svært ved at overleve. Andre planter kan slet ikke holde til kulde, så de skal beskyttes ekstra godt. Du kan altid undersøge dine planter nærmere, hvis du vil have mere viden om, hvad din planter og blomster faktisk kan holde til af vind og vejr. Men hvis du har sarte planter og blomster stående ude på terrassen, vil det i hvert fald være en god idé at finde ud af, hvordan du bedst muligt kan beskytte disse, så de kan overleve den lange vinter.