3 råd for at optimere værdien af jeres hus inden I sælger

Hvis du først har besluttet dig for at sælge din bolig, så vil du måske også gerne have det overstået hurtigst muligt.
Mens nogle boliger er solgt, nærmest inden de kommer på markedet, så kan andre boliger ligge til salg i flere år.
Men hvad gør egentlig forskellen, og hvilke boligforbedringer kan betale sig at lave, og hvilke kan ikke.
Her får du 3 gode råd til at optimere værdien af boligen, inden du sætter den til salg.
Vil du have en vurdering nu og her, inden du går i gang med boligforbedringerne så klik dig ind på Aalborg Mægleren og bestil evt. en gratis vurdering.

Køkken og badeværelse

Evt. købere ser ofte husets badeværelse og køkken som afgørende for om de vil købe eller ej. Et slidt og umoderne køkken og badeværelse kan altså hurtigt skræmme køberne væk.
På den anden side kan det sjældent betale sig at få et helt nyt køkken eller badeværelse, hvis prisen løber op i flere hundrede tusinde kroner.
Det vil nemlig sjældent forøge salgsprisen tilsvarende. Derimod kan mindre renoveringer ofte betale sig, som f.eks. at få malet skabslågerne, skiftet bordpladen ud osv.

Få afsluttet projekter og opgaver

Er der noget der skræmmer boligkøbere, så er det halvfærdige projekter og opgaver.
De ting du har bestemt dig for at lave i din bolig, er ikke nødvendigvis den samme ting køber ville have valgt at gøre, så derfor skal du enten lave projektet helt færdigt, eller slet ikke begynde på det. En halvt færdig udestue, eller et børneværelse der er malet halvt, gulve der er skiftet i stuen men ikke i de opad liggende rum osv. er sjældent et kønt syn, og du forøger nemt boligens værdi ved at gøre dine projekter færdige.

Indret luftigt

Dit hjem er selvfølgelig personlig, og det er din stil også. Men når du skal sælge din bolig, er det vigtigt at se den med købers øjne.
Overvej derfor evt. at få hjælp af en indretningsarkitekt, eller skab selv luft i din bolig. Pak så mange personlige ejendele og genstande væk, som du kan, fjern store og tunge møbler. Mal hvidt og indret generelt luftigt og lyst.

Sørg for at boligen er ryddet op, gjort rent og dufter dejligt så den fremstår lækkert. Det gælder især til fremvisninger, da det ofte er her køber træffer den endelige beslutning.