Overvejer du at købe hus?

En boligadvokat giver tryghed ved boligkøb

Hvad kan en boligadvokat?

En boligadvokat kan gøre din handel tryg og ikke kun ved hjælp af en ejendomsmægler. Ejendomsmæglerens opgave er at repræsentere boligen og levere information omkring boligen, hvor at advokaten kan hjælpe dig med rådgivningen når du skal købe den. En uvildig advokat kan give dig mere trygge rammer i beslutningen og så kan du nemlig garanteres at alt juridisk er på plads og du ved hvad du køber. En advokat til boligkøb har speciale i bolighandler og ved hvad vedkommende taler om.

Advokaten har selv en tjekliste, som du kan være med til at overstrege.

  • Find ud af hvad dit behov er og hvordan din økonomi spiller i forhold til dette
  • Hvilke krav stiller du til din nye bolig? Hvad vil du have og ikke have?
  • Hvor mange værelser er vigtige, at der er i boligen?
  • Vil du bo i hus, rækkehus eller lejlighed? hvad passer til jeres behov?
  • Hvor skal jeres ny hjem være placeret?
  • Har du styr på boligbudgettet? ellers få banken til at lægge et så du kan forhåndsgodkendes til et realkreditlån.
  • Har du overblik over de forskellige boliger på markedet? ellers så hold dig opdateret ved at oprette en søgeagent på de forskellige boligsider. Her kan flere ejendomsmæglere registrere dig og finde boliger efter dine ønsker. Du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dig og din families behov og når alt dette praktiske er overstået, så suppler gerne med en boligadvokat, så alt juridisk stemmer overens og du har styr på sagerne.
  • Boligadvokaten kontakter du når du er klar til at købe boligen, men gerne vil have juridiske dokumenter i orden. Her er det din advokat repræsenterer dig ved køb af ny bolig. Advokaten sikrer dig, at handlen forløber efter planen og de juridiske forhold.

Når du har købt din bolig, har du en fortrydelsesret på 6 dage og selvom underskriften på købsaften er bindende så giver forbrugerbeskyttelsesloven dig 6 hverdage som fortrydelsesret. Dog skal du betale 1 procent af købesummen til sælgeren.

Her er det en god idé at kontakte en advokat først, for selvom du gerne vil fortryde er der nogle ting som skal være i orden og her er det bedst at have en boligadvokat ved sin side, så du kan sikre dig at købsaftalen er som den skal være og at handlen kan blive anulleret hvis boligadvokaten har de nødvendige indsigelser.