Skal du flytte til Odense? Her er hvad du skal vide inden

speedminton haven

Skal du flytte til Odense? Hvis ja, så tillykke! Odense er en fantastisk by med en fantastisk kultur, og du vil finde mange ting at lave i dette område. Det er også et af de flotteste steder i Danmark, med både natur og by som smelter sammen! At flytte hertil kan virke som en stor beslutning, men bare rolig! Læs med her, hvor vi har listet nogle af de ting der er værd at vide, når du flytter hertil.

Kort om Odense

Odense er en by med omkring 180.000 indbyggere. Det er den tredjestørste by i Danmark efter København og Aarhus . Odense føles dog nogle gange mere som en lille by end som en egentlig storby! Grunden til dette er, at de fleste mennesker bor meget tæt på hinanden – hvilket betyder, at du vil finde masser af folk, der går rundt i gaderne! Det er også en af grundene til, at Odense føles som et fantastisk sted at bo.

Kultur og oplevelser i Odense

H.C. Andersen blev født her i 1805, og hans barndomshjem er helt bestemt et besøg værd. Men det er ikke alt, hvad der er ved denne by – langt fra! Den Fynske Landsby fortæller historien om livet tilbage i 1800-tallet og langt ind i 1940’erne. Du kan besøge traditionelle gamle huse og opleve traditionerne fra denne tid, og du kan smage på typisk dansk mad fra gamle dage.

Odense tilbyder også fantastiske gastronomiske oplevelser, heriblandt restaurant Vår, der har fokus på bæredygtighed og lokale råvarer. Har du været et smut inde i den Fynske Landsby skal de bestemt også slå et smut forbi Sortebro Kro, som servere traditionelt, dansk mad.

Hvor skal du bo? Læs om de forskellige kvarterer i Odense

Er du stadig på udkig efter en lejlighed i Odense, er det en god ide at vide lidt om byen og de forskellige områder, så du kan finde den helt perfekte bolig til dig!

Odense C er indlysende nok byens centrum, og er hvor de fleste mennesker bor. Det er også det dyreste område i Odense, men du kan finde lejligheder til leje her fra ca. 3050 kr. pr. måned. Det er her du skal bo, hvis du vil være tæt på alt når der sker noget!

Odense Havn er et område i stor udvikling, og vil i fremtiden være hjemsted for mange studerende samt virksomheder og butikker. Det er en rå bydel, men som også er moderne på mange måder.

Odense M er også et område, der er værd at overveje, når man leder efter lejligheder i Odense . Det er tæt på Syddansk Universit så det kan være et godt sted, hvis du studerer her.

Odense N er et roligt kvarter, men kan være en mulighed, hvis du leder efter noget mere overkommeligt og lidt længere væk fra byens centrum. Dette område har en fantastisk udsigt over Odense, så der er helt sikkert noget charme ved det!

Transport i og omkring Odense

Byen har gode busforbindelser, men den mest bekvemme måde at komme hurtigt og nemt rundt i Odense på er at cykle. Byen har et fantastisk system af cykelstier, der forbinder alle dele, så du kan komme fra A til B uden at skulle vente eller gå!

Hvis du ønsker at besøge andre steder i Danmark, mens du bor her, er det nemt at rejse med tog. Turen til København tager kun omkring en time, og rejsen er meget overkommelig!