Det skal du vide, når du køber havemøbler

Er du ikke længere vild med dine gamle havemøbler, eller er de ved at være slidt ned? Så kan det være nødvendigt at købe nogle nye. Det kan om end være lidt af en jungle, når du skal vælge havemøbler. Derfor får du her 3 gode råd til at finde nogle havemøbler, der passer perfekt til dig og din have.

Hvilken stil går du efter?

De fleste udvælger deres havemøbler ud fra udseendet. Derfor skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvilken stil du går efter. Det er vigtigt, at du vælger lige netop det havemøbel, der matcher din stil og passer godt til din terrasse eller have. Det skaber et ensartet look og en rød tråd mellem den indendørs og udendørs indretning. For eksempel er der stor forskel på, om du vælger at indrette haven med en havebænk, et loungesæt eller nogle solsenge, og det har afgørende betydning for havens udtryk.

Vælg møbler med høj slidstyrke

Har du endelig fundet de perfekte havemøbler? Så skal du vurdere kvaliteten. Det er nemlig vigtigt, at dine havemøbler har en høj slidstyrke, hvis de skal kunne forblive pæne i det afvekslende danske vejr.

Går du på kompromis med kvaliteten, kan du risikere, at havemøblerne falmer i farven, ruster eller let går i stykker, hvis de vælter. Derfor kan det altså godt betale sig at betale dét ekstra for et par havemøbler af god kvalitet, fordi det forlænger levetiden markant.

God komfort er helt essentielt

Du skal give dig god tid, når du vælger havemøbler. Prøv dem gerne flere gange, således at du kan mærke, om komforten er, som den skal være. Tag eventuelt højde for følgende faktorer:

  • Er der optimal støtte i ryglæn og sæde?

  • Er der brug for en hynde til stolen, eller kan den fungere uden?

  • Kan du hvile dine arme naturligt på armlænene?